God vin til prisen – nemlig.com

Kvindevin har sat sig for at finde god vin fra supermarkedet. Derfor har jeg besøgt alle de store supermarkedskæder som Netto, Fakta og Rema 1000 for at finde god og billig vin. I dag er det Nemlig!

 

For en travl husmoder, der konstant løber en halv meter bag egen krop i et forsøg på at følge med, er nemlig.com en gave. Sådan en gave, der åbenbarer sig i en søjlestråle fra himlen som på et religiøst maleri. Jeg er kæmpe fan og har personligt lyst til at sponsorere en rytterstatue af den, der fandt på konceptet. Af hjertet tak – du er med i min aftenbøn, hvem du end er!

Jeg har mange favoritter hos nemlig.com. Fx har de afskallede hasselnødder fra Piemonte (endnu en gave fra himlen) og kalvekæber (få min opskrift på verdens bedste gryderet med dem her). Men sørme om man ikke også kan finde et par dejlige flasker vin, når man slentrer ned mellem reolerne i onlinebutikken. Denne gang blev det til 2 gange mousserende vin og to flasker rødvin.

 

Saint Éloi, Crémant d’Alsace Brut, 79,-

En Champagne-look a like af den bedste slags på druerne Pinot Blanc, Pinot Auxerrois og Pinot Noir.

Nemlig har givet den en splash med betegnelsen ”discount”, hvilket selvfølgelig hentyder til prisen, men oplevelsen er alt andet. Super delikat, elegant, frisk og med blide, fine bobler.

Jeg har fået en fetich med at drikke mousserende vin til maden, og denne er et godt bud, for den er tør og kan gå til rigtig mange retter fra det lyse smagsunivers: fisk, fjerkræ, grønne retter, tærter, skaldyr etc. 4 flotte ❤️❤️❤️❤️

 

Villa Teresa, Prosecco, 110,-

En mousserende vin, der giver god smag i munden af flere grunde. For det første fordi vinen er økologisk produceret i det østlige Norditalien og også stemplet med WWF-mærket, der betyder, at vinen er dyrket i pagt med naturen. Points til vinbonden for det. Men 5❤️❤️❤️❤️❤️ skal der også deles ud til vinen, som jeg syntes, var vanvittig lækker. Jeg drak den til en rejecocktail med hjemmepillede grønlandsrejer, avocado, dild og hjemmelavet Thousand Island. Lyder det skørt? Det var det ikke! Vinen havde en blød mousse og gav en heftig association til modne, grønne pærer og lidt champagnebrus-is – bare uden at være sød. Stadig super syrlig, mineralsk og let på tå. ”Wow” er det bedste, jeg kan komme, hvis jeg lige skal opsummere.

 

Côtes du Rhône AOP 2015, 69,95,-

Her er et sikkert hit til rødvinselskere. Et super godt og sympatisk glas vin og indbegrebet af en efterårsvin, der gjorde sin entré på middagsbordet som en blød, rund og frugtig partner til en gryderet med oksekød og tørrede svampe. Brug den til al den slags comfort food, der skal give varmen i de mørke måneder. Vinen har også varmet godt op under vinguruen Robert Parker, der har kaldt den ”outstanding”. Det er den også til dén pris. 5❤️❤️❤️❤️❤️ herfra.

 

Julevin fra nemlig.com

Og så en sidste vin, jeg gerne vil slå et slag for i disse (snart) juletider… Den opfylder ikke helt mit ønske om at finde god vin til en billig pris. Men vinen var hver og én af sine 139 kroner og 95 ører hver, og jeg kan ikke lade være med at tænke, at denne vin kunne være buddet på en julevinen, hvilket retfærdiggør prisen, der ikke er til hverdag, men til fest.

 

Barbera d’Alba Fratelli Rabino 2017, 139,95,-

Endnu en charmør fra Norditalien (denne gang fra Piemonte) – og ligeledes af den økologiske slags. Men hvor proseccoen var spinkel og let på tå, er rødvinen her anderledes solid – styrketrænet på den pæne måde uden brug steroider og med en charme og varme, der matcher muskelmassen. Jeg drak den til en chili con carne med spidskommen, kanel, chili og mørk chokolade, simret i 5 timer og temmelig tæt i smagen. Den slags kunne ikke bringe Barberaen ud af fatning, der var solid as a rock, og derfor tror jeg også på den som modstykke til den danske julemiddag, der er et bombardement af smagsindtryk med fedme, sødme, syre, salt og umami. 4 store jule-❤️❤️❤️❤️

 

Læs mere om god vin fra de andre gode supermarkeder her …

 

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen