Det klassiske valg til østers er champagne. Men hvad nu hvis man ikke er til bobler den dag, man løber ind i et dusin friske østers? Her har du gode bud på alternativer til en flaske skum. Det er selvfølgelig på en eller anden måde svært at forestille sig, at man ikke er i humør […]
Man tager en elefant …
Det er 150 år siden, Alexandre Dumas døde. Han huskes som forfatteren til De tre musketerer og Greven af Monte Cristo. Hans eget ønske var, at vi skulle tænke tilbage på ham som gastronom og kok. Alexandre Dumas er mest kendt for sine romaner, men han var kolossalt produktiv og skrev over tre hundrede værker inden for snart […]
Pærer i rødvin
Pærer kogt i rødvin og vanilje er ikke alene nem – det er også en dessert, der smager helt vildt godt! Og så får man bugt med alle sjatterne. Jeg får rigtig mange vinprøver, og da jeg ikke altid drikker hele flasken eller nødvendigvis kan lide flaskens indhold, har jeg rigtig mange vinrester og -sjatter […]
Om at tage for sig af retterne
Vin til mortensand
Danske trøfler & fransk hvidvin
Den danske natur er fuld af trøfler, som smager fremragende! Og fransk hvidvin klæder dem godt … For en måneds tid siden var jeg ude i skovene ved Marselisborg med en trøffeljæger og hans specialtrænede hund af racen Lagotto Romagnolo. Racen stammer fra Norditalien og er avlet til trøffeljagt, men det kræver naturligvis også træning […]
GRØN GASTRONOMI
Stjernekokken Yotam Ottolenghi har, siden han udgav sin første bog i 2008, revolutioneret vores måde at anskue vegetarretter og grøn mad på. Når Ottolenghi er bag gryderne, savner man aldrig kød! Første gang jeg stødte på Ottolenghis smagfulde, grøntsagsdominerede middelhavskøkken var, da jeg som forlagsredaktør skulle stå for hans danske udgivelser Plenty og Jerusalem. Siden […]
Ottolenghis spicy svampelasagne
Denne opskrift stammer fra Yotam Ottolenghis kogebog SMAG. Yotam Ottolenghis kogebog SMAG indeholder 100 vegetariske og veganske opskrifter. I bogen skriver den israelsk/engelske stjernekok om sin opskrift på svampelasagnen: Denne lasagne indeholder den ene af de to helt forrygende ragùopskrifter i bogen her (den anden er den ultimative bradepanderagù). Begge kan efter vores mening give […]
Gastronomisk snak med den portugisiske ambassadør
Portugals køkken er noget, vi oplever på vores ferier – det er ikke rigtig noget, vi har taget med os hjem, sådan som vi har gjort med det franske og italienske. Men det er en fejl! Læs med om den kulinariske lektion, jeg modtog hos den portugisiske ambassadør for nylig. Den nuværende portugisiske ambassadør i […]
Arroz de marisco – portugisisk ris med skaldyr
Portugisisk klassiker med masser af skaldyr. Du kan bruge hvilken som helst slags skaldyr til denne ret – tag det, du allerbedst kan lide. Jeg koger selv min skaldyrsfond på hoveder og klør fra jomfruhummere, store rejer og hvad der ellers passerer forbi mit køkken. Jeg koger dem i lige dele vand og hvidvin sammen […]