Pærer i rødvin


Pærer kogt i rødvin og vanilje er ikke alene nem – det er også en dessert, der smager helt vildt godt! Og så får man bugt med alle sjatterne.

Jeg får rigtig mange vinprøver, og da jeg ikke altid drikker hele flasken eller nødvendigvis kan lide flaskens indhold, har jeg rigtig mange vinrester og -sjatter i mit køkken. Jeg har allerede fortalt, hvordan jeg putter dem i en stor gryde med andre gode sager og laver en koncentreret og smagfuld sauce, som jeg bruger til både kød, grønt, pasta og meget mere.

Men faktisk bruger jeg også mine sjatter i det søde køkken. Jeg er helt vild med en dessert bestående af pærer kogt i rødvin. Det er utrolig simpelt og utrolig lækkert, og hvem er ikke fan af den slags? Og så får du brugt noget af den rødvin, der måske ikke fik dig helt op at ringe, til noget fornuftigt.

 

Pærer i rødvin * 4 personer

Du skal bruge

4 faste pærer

4 dl rødvin

100-120 g sukker (afhængigt af hvor sød du vil have din dessert)

1 vaniljestang

 

Sådan gør du

Hæld rødvinen op i en gryde og tilsæt sukker. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og put både vaniljekorn og –stænger ned i vinen. Tænd for blusset og bring det i kog. Lad stilken sidde på pærerne, skræl dem og skær enderne af dem. Put pærerne ned i den vinøse sukkerlage og skru ned for varmen. Lad dem simre ved ganske svag varme i ca. 20 minutter. Tag pærerne op. Lad vinsiruppen koge ind til cirka det halve eller til den er tyktflydende. Hæld den over pærerne, og sæt dem på køl, til de skal serveres. Jeg elsker dem med flødeskum rørt med vanilje eller bare en god vaniljeis.

 

Har du flere rester, så find opskriften på stop spild af vin-sauce her.

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen