Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft er inkarnationen af dansk sommer for mig! Ud over at hele familien elsker den, er det gode ved den florale, søde sirup, at den også kan gøre selv den sureste hvidvin til en frisk og fin aperitif … Jeg tilsætter lidt orangeblomstvand til min hyldeblomstsaft, fordi jeg synes, det giver en ekstra smagsdimension. Har […]

Portugals grønne sommervin

De hvide vine fra Portugals Vinho Verde-region er kendt for deres store friskhed og lette perlen – og det gør dem til selvskrevne sommervine! Jeg har skrevet om de portugiske vine før, og de opmærksomme læsere ved godt, at selv om navnet Vinho Verde direkte oversat betyder “grøn vin”, så dækker navnet over en hel […]

New Zealand i glasset

Jeg har hørt en masse godt om New Zealand, men aldrig været der. Jeg forbinder blandt andet landet med får, kiwifrugter og Manuka-honning. Men New Zealand sender også ambassadører for landet ud i verden i form af skøn vin. For eksempel den knitrende skarpe og elegante Sauvignon Blanc fra Kumeu River Wines, som jeg smagte […]

Kalveragout & hvidvin

Da jeg besøgte den franske ambassadør, Caroline Ferrari, fremhævede hun blanquette de veau som en ret, hun holdt meget af. Hvis hun fik en dansker på besøg, der aldrig før havde smagt fransk mad, var det denne klassiker, hun ville servere. Hvis ikke du bliver inviteret på kalveragout på ambassaden, kan du jo altid lave […]

Guide: Vin til asparges

Syrlig Sauvignon Blanc, tør Riesling eller sprød Grüner Veltliner er alle gode bud på vin til asparges. Klassiske match, der bare virker. Jeg har dog også længe været fan af at parre asparges med hvidvin fra Vinho Verde, der er en region i det nordlige Portugal. De sprøde, friske asparges og den portugisiske hvidvin klæder […]

Vin til frøer og nymfelår

Auguste Escoffier er en af det franske køkkens helt store helte. Han stod blandt andet bag opfindelsen af ‘de fem grundsaucer’, og så fik han englænderne til at spise frølår – godt nok uden at de vidste det. Escoffier, der udøvede sin gastronomi fra nogle af de fineste restauranter i Europa (Carlton, Grand Hôtel, Ritz, […]

Provencalsk hvidvin og håndsyede sko

Foråret er en særlig tid fyldt med lykke, begejstring og ting, der kan drive vinterdepressionen ud af kroppen. Det er jo meget forskelligt, hvad folk begejstres over. Hvis man har pollenallergi, er lykken nok ikke entydig. Men typisk hører man folk juble over længere dage, blomster og træer, der springer ud og overgang fra kunstgræs […]

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen
Inline
Inline