Parlør til Bourgogne

Jeg har netop genbesøgt Bourgogne, hvilket gav mig anledning til at få tjekket op på udtalen af alle de berømte appellationer. Læs med og få gode tips til udtalen af de vanskelige stednavne … Det kræver en tunge i topform, og at du tør motionere kyssemuskulaturen. Det siges, at grunden til at vinene fra Pommard […]

Knivskarp og knitrende frisk

Riesling kan komme i mange skikkelser. Jeg foretrækker den i dens pure ungdom. Barnemord vil nogen sige. Ligesom folk kan diskutere til endeløshed, hvorvidt toasten skal ristes let eller være mørkegylden, om spejlæg skal steges på én eller begge sider, og om bøffen skal være rosa eller blodig, så er der også i vinens verden […]

Guide: Vin til asparges

Sprød Vinho Verde, tør Riesling, syrlig Grüner Veltliner eller frisk Sauvignon Blanc er alle dejlige match til asparges. Jeg har længe været fan af at parre asparges med hvidvin fra Vinho Verde – en region i det nordlige Portugal. De sprøde, friske asparges og den portugisiske hvidvin klæder simpelthen hinanden utrolig godt! Det samme gør […]

Smagen af forår

Hvordan ville forår smage, hvis årstiden var en vin? Hvidvin på Sauvignon Blanc er ikke noget dårligt bud … Synæstesi er betegnelsen for en sammenblanding af forskellige typer af sanseindtryk. Hvis du er synæstetiker, kan det være, du synes, smagen af spaghetti bolognese er lilla eller at Mozarts strygerkvartet lyder lidt af tirsdag. Så hvis nu forår […]

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen