Vin til avocado

Avocado er faktisk en stenfrugt og slet ikke en grøntsag, men det går jeg ikke så meget op i. Jeg elsker avocado og kan spise den morgen, middag og aften. Jeg drikker også gerne vin til (dog kun om aftenen). Læs med og se, hvilken vin, der passer til den flotte, grønne og fede avocadofrugt. […]

Kvindevin med rogn

Stenbideren er ikke nogen skønhed, men dens pink æg er en himmerigsmundfuld, og skyller man rognen ned med et glas crispy hvidvin, synger englene … Den lille grimme stenbider er ikke til at få hold på. Nogle år kommer der ganske få i danske farvande, andre år er de over det hele. I år er […]

En nålestiksoperation

Det lyder som en tryllekunst eller snyd og humbug. Men man kan faktisk få sig et glas af sin yndlingsvin uden at hive proppen af flasken. Det har det amerikanske firma Coravin sørget for.  Der er mange grunde til at nøjes med et enkelt glas vin. Sundhedsmyndighederne anbefaler at nøjes med få genstande, og her […]

Østrigsk hattrick

At østrigerne er dygtige vinmagere, er ikke længere nogen nyhed – og blandt dem er producenten Markowitsch et sikkert valg.  Hattrick er egentlig noget med tre mål i en fodboldkamp , men jeg har overført begrebet til min ikke særligt sportslige verden. Nogle dage betyder hattrick, at jeg har så meget gang i mit køkken […]

Klassiker: Chablis & østers

Ligesom du skal kunne dine klassikere inden for film, litteratur og musik, bør du som vinnørd interessere dig for Chablis. Gerne med østers til. It’s a classic. Den kvikke læser vil bemærke, at jeg er gået totalt i Blixen-mode. Jeg har forsøgt at gå i baronessens fodspor på alle mulige måder. Jeg har siddet på […]

En riesling, der rykker

Riesling er navnet på en af verdens mest kendte druer. Der laves vin på den verden over, og vinene spænder også vidt – fra det knastørre til det søde, fra det mineralske til det frugtige, fra det stille til det mousserende.  Riesling … alene ordet får man lyst til at smage på. Og jeg har […]

Brisling & riesling

Det er selvfølgelig lidt fjollet at lave en smagning af ting, der rimer på hinanden. Men brisling og riesling var bare for oplagt til, at jeg kunne lade være. Ikke mindst fordi jeg havde en formodning om, at det ville virke…  Jeg holder utrolig meget af riesling, og jeg holder utrolig meget af luksus-fiskekonserves. Så […]

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen