Guide: Vin til asparges

Syrlig Sauvignon Blanc, tør Riesling eller sprød Grüner Veltliner er alle gode bud på vin til asparges. Klassiske match, der bare virker.

Jeg har dog også længe været fan af at parre asparges med hvidvin fra Vinho Verde, der er en region i det nordlige Portugal. De sprøde, friske asparges og den portugisiske hvidvin klæder simpelthen hinanden utrolig godt!

Vinho Verde betyder direkte oversat “Grøn vin”. Der er nogen, der siger, navnet hentyder til regionens grønne frodighed. Andre siger, det handler om at man skal drikke vinen, mens den er helt ung og “grøn”. Jeg tilslutter mig begge forklaringer – og tilføjer, at nogle af hvidvinene har også et lidt grønligt skær, når man holder glasset op mod lyset.

Vinho Verde-hvidvinene er lavet på mange forskellige druer, men generelt for alle vinene er, at de er friske, sprøde, lette, frugtige, florale. Måske faktisk lidt af det der grønne i duft og smag – og ofte med en let perlen. Og så er den skabt til asparges. Og man kan flotte sig og toppe med fjordrejer. Det er der ingen, der kommer til at fortryde!

Drik Vinho Verde nu!

Vinho Verde-hvidvin er ikke en vin, der egner sig til gemmerne – den skal som sagt drikkes, mens den er ny og frisk. Pas på, når du køber Vinho Verde, for tit gemmer årstallet sig godt på bagetiketten med småt. Lige nu skal du købe årgang 2018, for ellers risikerer du at få en vin, der er kedelig og flad og har mistet sin umiddelbare, frugtige og friske charme.

Vinho Verde er også god til luksus-sardiner fra Portugal. Læs med her …

Indlæg oprettet 177

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen
Inline
Inline