Riesling

Knivskarp og knitrende frisk

Riesling kan komme i mange skikkelser. Jeg foretrækker den i dens pure ungdom. Barnemord vil nogen sige.

Ligesom folk kan diskutere til endeløshed, hvorvidt toasten skal ristes let eller være mørkegylden, om spejlæg skal steges på én eller begge sider, og om bøffen skal være rosa eller blodig, så er der også i vinens verden en perlerække af diskussionsemner.

Skal man drikke champagne af flute-glas eller coupe, må man servere rødvin til fisk, skal hvidvinen være køleskabskold…? Der er nok at tage fat på. Riesling er også et oplagt emne at toppes om.

Riesling al dente

Jeg foretrækker til hver en tid min Riesling ung, knitrende og med “bid”, ligesom jeg vil have mine asparges og min pasta al dente. For mig er det sider af samme sag. Der er nok nogle vin-ronkedorer, der vil have deres Riesling lagret, gul og petroleumsagtig, som vil korse sig over min trang til at begå barnemord ved at drikke Rieslingen ung, men dem om det.

[ronkedor. Gammel (aggressiv) hanelefant der lever adskilt fra flokken. Overført betydning: ældre, magtfuld og dominerende person der er svær at samarbejde med og evt. er udstødt af fællesskabet].

Pragteksemplar af en Riesling

Jeg har lige fundet mig et pragteksemplar af en Riesling fra en tysk, biodynamisk producent. Syrlig og frisk på en delikat ananassodavandsis-måde med en ganske diskret perlen på tungen. Grønne æbler og lime og masser af saft. Finesse-rig, fnuglet og fin. En Riesling skåret efter den læst, som jeg allerbedst kan lide. Vin til asparges, ærter, fjordrejer og andre lette sommerglæder.

Om man kan lade vinen ligge og lagre sig til noget gulhed og et aromatisk strejf af petroleum, ved jeg ikke. Og jeg finder heller aldrig ud af det, for jeg drikker den lige nu og her. Jeg kan ganske enkelt ikke holde fingrene fra den!

Riesling trocken, Weingut Beurer, 2019
5 ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
99 kroner pr. fl. V. køb af 6 stk.
Fås hos Vinimondo lige her.

Maden til vinen

Læs her om kogning af fjordrejer ….

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen