Sommervine under 100 kroner

Ligesom du sikkert har lavet en spilleliste til dit sommerhusophold eller din biltur med tagboks og hele moletjavsen, skal du også have en hitliste med sommervine, som du bør smage i løbet af sommeren!

De fleste er i den lette og læskende genre – kun afbrudt af en grillvin, der har lidt mere fylde. Fælles for dem er, at ingen af dem koster over 100 kr. – og dermed slår de ikke bunden ud af dit feriebudget.

# 1 – den uforpligtende terrassevin

Når du kommer varm og saltet hjem fra en tur på stranden og trænger til at komme lidt til hægterne, så er det en god idé at hive proppen af en vin, der ikke kræver din opmærksomhed eller den store intellektuelle ekspertise. Sådan en vin, der bare slår benene væk under dig med samme!

Et oplagt valg i den rolle er en Vinho Verde, der er rund og frugtig, forfriskende og i godt humør. Tag et glas, når du har skyllet saltet af og begynder at rigge til i køkkenet eller ved grillen – eller bare tænker på det fra din position i liggestolen.

Det skal retfærdigvis siges, at Vinho Verde er en fremragende madvin. Den har bare den fremragende egenskab, at den ikke er afhængig af indblanding fra andre kanter for at smage fantastisk!

Jeg er tosset med QUINTA DE LINHARES AZAL 2019, som Drikportvin fører til 89 kr. Den kan du finde i deres webshop her. Eller du kan finde andre vanvittigt lækre portugisiske hvidvine her (jeg har mange favoritter), hvor du kan se resultatet af min store Vinho Verde-smagning. 

# 2 – den sikre, pastelfarvede allrounder

Hvis du kun skal have én vin hele sommeren, skal det være en rosé. Alene farven, der udgør din sommerferiestemning og matcher alt fra din neglelak til solnedgangen og poloen på ham den flotte (trods poloen) smørhårstype nede på strandbaren. Vinen kan også matche det meste: Den gør en flot solo uden mad som apéritif, den er perfekt til picnic-kurvens småretter, den er lige så veloplagt til fisk og skaldyr som hvidvinen, og den er genial til grøntsager, salater og retter med kalv, kylling, kanin, lam og hvad du ellers kan komme på af kød i den lyse ende af skalaen. Hvad angår kvalitet sammenholdt med pris, er LILI ROSÉ 2019 og MELOPÉE DE GAVOTY begge i top, og de har begge stået højt oppe på listen med rosé-favoritter i flere år i træk. Læs eventuelt mere om de dejlige roséer her eller drøn direkte i roséfælden/webshoppen hos henholdsvis The Wine Company (Lili Rosé) her eller Løgismose (Melopée de Gavoty) her.

# 3 – grillvinen

Sommer er lig med grill, og hvis du er lidt årvågen og ikke spiller med optændingsvæske-musklerne, så kan du sagtens lave mad over ild. Vinen skal have en god krop og noget rygrad, der ikke uden videre bukker under for det brændte og røgede smagsunivers. Den californiske charmør her udfører jobbet til perfektion. Billig Zinfandel kan være både vammel og sødladen, og normalt ville jeg gå i en bue uden om alt under 100 kr. Men her er “normal” blevet taget ved næsen! Den hedder STEAK WINE – og det er et navn, den lever fint op til. Vinen koster kun 40 kr., så der er også råd til de store bøffer. Det er Rema 1000, der fører den. Find din nærmeste Rema her. 

Jeg har uanset årstiden en svaghed for Pinot Noir, som er en drue, der giver lette rødvine – og det kan altså være meget rart i varmen. Meny fører DARK HORSE PINOT NOIR 2017, som er en vin, jeg falder for igen og igen. Den koster normalt 75 kr., men er ofte på tilbud til 49,95, og det er rørende billigt for en vin af den kalliber.

Den egner sig i øvrigt fremragende til at blive serveret kølig, og kan du godt lide kold rødvin, så klik her og få 4 andre vine, der også egner også sig til at blive serveret godt kølige.

# 4 – den med skum på toppen

Du kan enten vælge at lægge ferie-ruten forbi Norditalien og lave en selv-henter – eller du kan få Nemlig til at levere. Elegant og let på tå danser den sin vej ind på din favoritliste over vine, og der stopper letheden så, for LA GIOIOSA PROSECCO sætter sig tungt her og er svær at vippe af pinden! Den kan købes hos Nemlig for 99,95 kr. pr. flaske, men der er næsten altid mængderabat, så du får en kasse med 6 til 450 kr. Det er et tilbud, der er svært at afslå… Find den hos Nemlig her. 

Lige nu har jeg også stadig smagen af en dejlig CRÉMANT D’ALSACE på læberne. Det er Nicolas Vahé, der i samarbejde med vinhuset Maison Joseph Cattin i Alsace, har fremstillet en skøn mousse af bløde bobler, dejlig blomsterduft og mild æblesmag. En elegant mad-vin, hvis altså ikke du når at drikke flasken inden middagen bliver sat på bordet. En kasse med 6 flasker koster 500 kr. Kontakt Nicolas Vahé på hans café Voulez-Vous: info@voulezvous.dk

# 5 – alt godt fra havet-druer

Mange mennesker holder ferie i nærheden af kysten, og dermed følger et væld af muligheder for at vælte sig i delikatesser fra havet. Fisk og skaldyr fortjener selskab af en dejlig hvidvin. Hvis din anretning er helt ren i udtrykket eller i det lidt syrlige, ”spidse” og grønne univers, anbefaler jeg en Sauvignon Blanc-vin, der er så sprød, at du kan høre den knække, når du hælder den op i glasset. Pivfrisk og aromatisk og til at betale! LA CAMPAGNE fra Kjær Sommerfeldt koster bare 59 kr., og du kan finde den i deres webshop her.

Du kan også gå i en syrlig-frisk retning med en vidunderlig Riesling, nemlig min favorit fra WEINGUT BEURER til 99 kr. Den kan du læse mere om her eller ryge direkte i webshoppen hos forhandleren her.

Tilbereder og serverer du din fisk i et mere cremet, rundt og blødt smagsunivers, ville jeg vælge Rema 1000s Viognier PAUL MAS VIOGNIER 2019. Sydfransk frugtkurv møder hvid blomsterbuket og lander frisk, blød og fyldig lige i dit vinglas! Og så koster den kun 65 kr. Den har haft fast opholdstilladelse i mit køleskab i efterhånden mange år. Den er et scoop – og virkelig god til prisen.

Få flere hvidvinstips her …

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen