Man skal så gruelig meget sur vin igennem, før man rammer en Bourgogne, der dur. Og smager det godt, kan man til gengæld godt regne med at blive flået godt og grundigt. At finde en behagelig Bourgogne til en behagelig pris er som at finde den berømte nål i høstakken. Hvis jeg havde talt alle […]
Vin til julemaden
Pærer i rødvin
Pærer kogt i rødvin og vanilje er ikke alene nem – det er også en dessert, der smager helt vildt godt! Og så får man bugt med alle sjatterne. Jeg får rigtig mange vinprøver, og da jeg ikke altid drikker hele flasken eller nødvendigvis kan lide flaskens indhold, har jeg rigtig mange vinrester og -sjatter […]
Vin til mortensand
Himmelsk Pinot Noir fra Oregon & Californien
Nogle smagninger minder én om, hvor spændende vinverdenen er. Denne smagning af Pinot Noir fra den amerikanske vestkyst fik det til at regne med hjerter … Nogle gange tænker jeg, at det var meget bedre i gamle dage, og så drømmer jeg mig til forfattermiljøet i 1920’ernes Paris, impressionisternes Frankrig eller Karen Blixens Afrika. Men […]
Parlør til Bourgogne
Jeg har netop genbesøgt Bourgogne, hvilket gav mig anledning til at få tjekket op på udtalen af alle de berømte appellationer. Læs med og få gode tips til udtalen af de vanskelige stednavne … Det kræver en tunge i topform, og at du tør motionere kyssemuskulaturen. Det siges, at grunden til at vinene fra Pommard […]
Et glas vin med Thilde Maarbjerg
Jeg har mødt chefsommelier for Løgismose Thilde Maarbjerg i hendes overdådige sommerhave til et glas rosé – og en inspirerende snak om vin. Læs interviewet her. Gruset knaser under dækkene, og der står støvede skyer om omkring Alfa Romeo’en, da jeg kører ned ad grusvejen i Tikøb under nogle store, skyggefulde træer. Lige der hvor […]
Bordeaux: russerpriser og rævepis?
Min sidste tur til Bordeaux efterlod mig totalt desillusioneret – både hvad angik klientel, men desværre også vinene og vinslottene. Men så dukkede der noget vin op fra en producent, som er træt at høre, at Bordeaux er for dyr, for gammeldags og for lukket. For nogle år tilbage besøgte jeg Bordeaux, og selv om […]
Slå kold rødvin i blodet
Når sommeren sætter ind, vil man gerne have afsvalet vin fra køleskabet, og naturligvis tænker man straks på hvidvin og rosé. Men hvad med kølig rødvin? Jeg er fan! Her er fire vine, der kan klare at være cool. Der er nogen, som putter isterninger i deres rosé og laver det, franskmændene kalder for en […]
Den tunge vej til flaskecontaineren
Jeg synes alt for ofte, jeg går klirrende rundt. Alt for mange tomme flasker efter alt for mange prøvesmagninger. Ned til flaskecontaineren. Igen. Det er tungt. Klir. Der kommer hun igen. Hende vin-damen. Klir. Dengang jeg var ung og gik til den slags fester, hvor man selv skulle medbringe drikkevarerne, omtalte vi den som ”klirreposen”. […]