Engang var græsk vin associeret med industri-retsina, som kun kunne glide ned, hvis man i forvejen var beruset af stemningen. Men nu byder Grækenland på Europas måske mest spændende vinkort. De fleste har prøvet det, og i den forbindelse snakker man af en eller anden grund ofte om retsina. Det velkendte fænomen med en betagelse […]
Vin til studentergildet
I slutningen af juni fyldes de danske veje traditionen tro af hestevogne og lastbiler fulde af mennesker med sprit i blodet og studenterhue på hovedet … Studenterne springer snart ud, og som vinskribent er det mig magtpåliggende, at der bliver serveret andet end breezeers og sur hvidvin derude. Det kan godt være, at 3. g’erne […]
God vin til prisen – Rema 1000
Nålen i Bourgogne-høstakken
Vin til julemaden
Pærer i rødvin
Pærer kogt i rødvin og vanilje er ikke alene nem – det er også en dessert, der smager helt vildt godt! Og så får man bugt med alle sjatterne. Jeg får rigtig mange vinprøver, og da jeg ikke altid drikker hele flasken eller nødvendigvis kan lide flaskens indhold, har jeg rigtig mange vinrester og -sjatter […]
Vin til mortensand
Himmelsk Pinot Noir fra Oregon & Californien
Nogle smagninger minder én om, hvor spændende vinverdenen er. Denne smagning af Pinot Noir fra den amerikanske vestkyst fik det til at regne med hjerter … Nogle gange tænker jeg, at det var meget bedre i gamle dage, og så drømmer jeg mig til forfattermiljøet i 1920’ernes Paris, impressionisternes Frankrig eller Karen Blixens Afrika. Men […]
Margrethe Vestager om måltidets magi: ”Hele pointen er øjeblikket.”
Livsopgaven er at tage det sure med det søde. Det gælder i øvrigt også kulinarisk, mener vores kommissær i Bruxelles, der også godt kan lide grøn mad, østers og noget, der knaser. Og meget gerne drikker champagne. Jeg har ladet mig fortælle, at Vestager deler min begejstring for Karen Blixen, og at hun er optaget […]
Et glas vin med Thilde Maarbjerg
Jeg har mødt chefsommelier for Løgismose Thilde Maarbjerg i hendes overdådige sommerhave til et glas rosé – og en inspirerende snak om vin. Læs interviewet her. Gruset knaser under dækkene, og der står støvede skyer om omkring Alfa Romeo’en, da jeg kører ned ad grusvejen i Tikøb under nogle store, skyggefulde træer. Lige der hvor […]