Vin til studentergildet

I slutningen af juni fyldes de danske veje traditionen tro af hestevogne og lastbiler fulde af mennesker med sprit i blodet og studenterhue på hovedet …

Studenterne springer snart ud, og som vinskribent er det mig magtpåliggende, at der bliver serveret andet end breezeers og sur hvidvin derude. Det kan godt være, at 3. g’erne ikke allesammen opdager, hvad du serverer (især ikke hvis du er sidste stop på ruten), men det gør alle andre gæster til studentergildet. Og hvis I holder rigtig fest for familie og venner, skal I jo også have noget dejlig vin.

Jeg har samlet sammen, så du her får et overblik over vine, der virker til mange mennesker, og som samtidig ikke ruinerer dig.

Mousserende vin

Det er indiskutabelt, at det er festligt at drikke bobler, når noget eller nogen skal fejres. Jeg anbefaler på det varmeste en Prosecco til formålet, fordi det er en vintype, der er meget nem at gå til, ikke er alt for syrlig og bare går rent ind hos folk. Nemlig.com har et virkelig sympatisk eksemplar stående på hylderne, og du kan få den bragt lige til døren. What’s not to like? Du kan læse mere om Proseccoen, som jeg giver 5 ❤️❤️❤️❤️❤️ her. Lige nu er den på tilbud til 3 stk. for 225 kroner (normalpris 99,95 kr.). Nemlig oplyser, den går på lager igen d. 19. maj. Hop til Nemlig her.


Ægte Champagne

Der er folk, der vil mene, der skal ægte Champagne til, når studenten skal fejres, og den slags synspunkter har jeg naturligvis respekt for. Problemet er, at det godt kan gå hen og blive dyrt, hvis I er mange mennesker, og Champagnen koster i omegnen af 400 kr. flasken.
I det tilfælde anbefaler jeg, du lægger vejen forbi nærmeste Lidl eller Aldi. Aldi fører Champagne Veuve Durand til 139 kroner, og Lidl har Comte de Brismand til 120 kroner. Jeg ikke ville tøve et sekund med at hælde op til mine gæster af hverken den ene eller den anden. I begge tilfælde er det dejlig, ukompliceret og behagelig Champagne, der gør det, den skal: bibringer glæde og feststemning.
Find din nærmeste Aldi her. Den nærmeste Lidl finder du her.

Hvidvin

Hvis der sniksnakkes og snackes, og der ikke kommer mad på bordet lige med det samme, er det afgørende for dine gæsters velbefindende, at de ikke får en sur hvidvin, der flår deres indre, når de skåler for studenten. Vis nåde og servér en rar vin. Det behøver heldigvis ikke betyde kedelig vin, og Rema 1000 har en sydfransk hvidvin på Viognier-druen, der kan indtage rollen som studenter-hvidvin på bedste vis. Rund, blød og fyldig, 6 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️ og til en genial pris på 59 kr. Du kan læse mere om den her.

En anden hvid favorit hos mig i øjeblikket er fra Vinho Verde i det nordlige Portugal: Casal Ventozela Branco 2018. Jeg drikker den iskold, og den er ultra sprød og fin og indbegrebet af en sommervin. Bestil den direkte hos importøren Vinimondo. Prisen er omkring 69 kroner – hjerterne er til gengæld helt præcise: 5 ❤️❤️❤️❤️❤️

Rosé

I den lyserøde kategori anbefaler jeg at skele til min smagning af roséer under 100 kroner her. Navnlig vinderen Lili Rosé 2018 er en publikumsfavorit kan jeg konstatere efter at have serveret den til flere sommerfester nu. Den får 6 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️og koster 75 kroner flasken ved køb af 6, og den er hver en krone værd. Hop direkte i webshoppen her.
Får du mange gæster, og vil du lidt ned i pris, så må jeg sige, at Aldis Maison Fleur, Grenache Rosé, Pays d’Oc til 59 kroner er en virkelig value for money-rosé, der løber af med 5 ❤️❤️❤️❤️❤️

Rødvin

Siden det er sommer, vil jeg vælge en rødvin, der er let og som godt kan tåle at blive serveret lidt kølig. Måske kan I godt fornemme, at det bærer henad Pinot Noir. Hos Meny fører de Dark Horse 2016 – en californisk Pinot Noir, der er velourblød, saftig, bærlækker og lige ud ad landevejen. 5 ❤️❤️❤️❤️❤️Vinen koster 75 kroner normalt, men kan fås på tilbud til 49,95 kroner, hvis bare du køber 2 flasker. Og det gør du trods alt nok, hvis du får studentergæster.

Læs hele artiklen om den store Pinot Noir-smagning her.

Smækker du lidt mad på grillen til gæsterne, kan det også være en god idé med en rødvin med noget kapow og lidt sødme. Netto har begået en lille grill-genistreg med deres rødvin no. 01, der er opfundet af Løgismoses sommelier og ført ud i livet af en dygtig vinmager i Frankrig. Den er lavet af Syrah- og Merlot-druer og er charmerende, ligetil og det oplagte akkompagnement til grillmad. 4 ❤️❤️❤️❤️til bare 59 kroner. Læs mere om vinen her.

Indlæg oprettet 229

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen