Remas vidunder af en hvidvin

Jeg kan finde mange gode ting i Rema 1000, men det er især, når jeg nærmer mig vinhylderne, at begejstringsbarometret slår ud. Her gemmer en af mine yndlinge sig nemlig: en virkelig dejlig og billig hvidvin.

Jeg kan i virkeligheden enormt godt lide at udforske nye vinområder, udfordre mine smagsløg og prøve nye druer af. Men når det kommer til Remas hvidvin på Viognier-druen, så ryger min eventyrlyst lidt på standby. Den har jo det hele, den hvidvin. Det er som at spise min livret, gå i mine slidte yndlingsjeans eller høre min favoritsang. Velkendt, godt og lige som jeg vil have det.

Den nye årgang

Det er flere år siden, vi stødte på hinanden, Remas Paul Mas Viognier og jeg, og blev venner på stedet. Men det er så sandelig ikke et venskab, der er løbet ud i sandet. Nu er den nye årgang så netop landet på hylderne i Rema, og 2020 skuffer ikke.

Det er en liflig – ja, jeg brugte faktisk ordet liflig – hvidvin med duft af hvide blomster og modne ferskner. Masser af fylde i munden og fornemmelse af nektar – en fløjlsblød og rund smag af melon, ferskner, kvæde, mandler og lidt vingummi på toppen. Og citrus – gudskelov også noget skøn syre til at styre al den overflod. Min sjæl, hvad vil du mer’?

Viognier for livet

Kender I det der med at ens børn spørger: “Hvis du skulle spise den samme mad hver dag resten af dit liv, hvad skulle det så være?” Den slags kan man jo ikke svare på, fordi der er alt muligt, man tager med i sine overvejelser. Men hvis (Gud forbyde det trods alt), jeg resten af mit liv kun måtte drikke én vin, vil jeg ikke afvise, at mit valg ville falde på Remas Viognier. Under forudsætning af, at jeg løbende fik den nye årgang. Det her er nemlig ikke en gemmevin – den skal drikkes nu og her. Min erfaring er, at den holder året ud, men at den aftager i duft og smag sidst på sæsonen.

Paul Mas Viognier 2020 koster 59 kroner hos Rema, og nålen på mit begejstringsbarometer står tydeligt på 6 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Maden til

Viognier-vinen her er en fremragende ledsager til grønne retter. Det kunne være farserede courgetter med parmesan og pinjekerner, courgette-frikadeller med mynte og hvidløg eller min italienske spinattærte uden dej.

FIND flere gode vine fra Rema 1000 her ….

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen