vin fra supermarkedet

God vin til prisen – Fakta

Kvindevin har sat sig for at finde god vin fra supermarkedet. Derfor har jeg besøgt alle de store supermarkedskæder som Netto, Lidl og Rema 1000 for at finde god og billig vin. I dag er det Fakta!

Det er fantastisk at snuse rundt i en hyggelig vinhandel, læse på etiketterne, snakke med personalet og efter lange overvejelser tage den helt rigtige flaske ned fra hylden, få den pakket ind i silkepapir og gå nynnende hjemad med den i en lækker pose med logo og præg.

Ja, det er fantastisk, men faktum er, at den vin vi køber, kommer hjem til os i en plasticpose i selskab med fx leverpostej, afløbsrens og bagekartofler. Vi køber nemlig langt størstedelen af vores vin i supermarkederne, når vi er ude at shoppe daglige fornødenheder, og vi giver som oftest under 100 kr. – og snarere under 70 kr. – pr. flaske.

Derfor har jeg sat mig for at undersøge, hvad der er sjovt at lægge i indkøbsvognen hos de store dagligvareforretninger, hvor du alligevel køber ind i forvejen, så i den kommende tid vil jeg teste vinene under 100 kr. hos nemlig.com, Rema 1000, Meny, Netto, Irma, Brugsen, Kvickly, Føtex, Aldi osv. Prisen i forhold til kvaliteten bliver et afgørende parameter i forhold til min bedømmelse. Vi starter hos Fakta. 

Vin fra Fakta

Hos Fakta blev det de oversøiske vine, der fangede min opmærksomhed. Alle snakker om, at det er yt med sydamerikanske vine, og måske er det også rigtigt, tiden er løbet fra de voluminøse, flommede oversøiske vine, lavet af druer, der har set lidt for meget til solen. Jeg kan kun sige, at de her vine var meget “kølige” og europæiske i udtrykket.

Da jeg købte vinene, var de på tilbud, og jeg gik ud af forretning med to flasker for 80 kr. Det virker som om, det er en tilbagevendende begivenhed med de nedsatte priser, så det kan man jo bare glæde sig over. 

O Organic Sauvignon Blanc, Chile 2019, 55 kr.

Serverede et glas for en vinkyndig gæst, der med det samme gættede på fransk Sauvignon Blanc. En kompliment, for de oversøiske Sauvignon Blanc-vine kan let blive så vilde i udtrykket, at de nærmest skriger ad én, når man trækker proppen af flasken. Ganske enkelt for meget. Denne vin var meget spids og ren i en fin, spinkel og syrlig stil. Godt med kattepis og passionsfrugt for nu at sige det rent ud. Jeg elskede de økologiske drue-dråber fra Chile. Jeg købte den på tilbud til 45 kr., men normalprisen er 55. De 10 kr. gør hverken fra eller til i forhold til min konklusion: Virkelig, virkelig et fint glas vin til prisen! 5 ❤️❤️❤️❤️❤️

Indomita Pinot Noir, Chile 2018, 39 kr.

Jeg har sagt det før, og jeg siger det gerne igen: En Pinot Noir som denne må få rødvinsproducenterne i Bourgogne til at ærgre sig gule og blå, for den smagte bare rigtig godt! Rund og blød rødvin, der efterlod et hint af gammeldags jordbær/flødebolsche-fornemmelse på tungen. God syre og en noget dybere smag, end man havde gættet på for en Pinot Noir – uden at den var i nærheden af forestillingen om de sveskede/blommede oversøiske vine. PÅ etiketten stod der “shy at the beginning”, og først tænkte jeg, det lød som noget vrøvl, men jeg må give producenten ret i, at vinen åbnede mere og mere op for godterne. Den første mundfuld var dejlig – den næste overbeviste mig. Den kunne let have kostet det dobbelte uden det havde fået mig til at blinke. 5 ❤️❤️❤️❤️❤️

Southbank Estate, Marlborough, Sauvignon Blanc 2019, 60 kr.

Ikke en vin, der går stille med dørene, må jeg sige.Bestemt i den vilde ende af Sauvignon Blanc, men er du til Sauvignon Blanc og klar til noget, der er skrevet i versaler, kan jeg virkelig godt anbefale denne her. 5  ❤️❤️❤️❤️❤️

Find din nærmeste Fakta-butik her …

Læs mere om god vin fra de andre gode supermarkeder her …

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen