God vin fra Rema

God vin til prisen – Rema 1000

Kvindevin har sat sig for at finde god vin fra supermarkedet. Derfor har jeg besøgt alle de store supermarkedskæder som Netto, Fakta og Lidl for at finde god og billig vin. I dag er det Rema!

Dem, der tror, at supermarkedsvin er indkøbt uden omtanke og omsorg, kan godt smutte en tur i Rema 1000 og skamme sig lidt foran vinhylderne. For Rema 1000 har altså en vinindkøber med fingerspitzgefühl og næse for vin. Det er ret fedt at gå ned efter køkkenruller, minimælk og dåsetomater i et supermarked, der opererer under pay-offet ”meget mere discount” – og så også lige få en flaske vin med i posen, der smager af alt andet end discount.

Her har du vine fra Rema. Ingen af dem koster over 60 kr. – og alligevel drysser det ned med hjerter. Imponerende!

Pinot Chardonnay, Scanavino, Spumante Brut, Piemonte, NV

Det her er måske ikke det mest komplekse glas vin, du kommer til at drikke i år, men det bringer til gengæld en umiddelbar glæde og nydelse på bane, der er svær ikke at falde for! Jeg drak den til en pastaret med svampe, citronskal og parmesan i flager. Hverdagsluksus – hvad angår følelsen, bestemt ikke prisen.

5 ❤️❤️❤️❤️❤️ // 39 kroner

Paul Mas Estate, Viognier, Languedoc, 2019

Denne vin er en genganger på min blog, for den er sådan en sikker vinder-vin, der virker hver gang, og som de fleste har råd til. Blomsterbuket-duftende, frugtig med diskret ferskensmag, mineralsk og sprød. Genial uden mad og lige så genial til et måltid med masser af grønt, fisk og skaldyr, pasta, risotto og andet i den ”lyse” ende af køkkenet. Jeg glæder mig allerede til årgang til årgang 2018.

❤️❤️❤️❤️❤️❤️// 59 kroner

Castel des Maures, Cuvée Jeanne 2019

Latter, lykke og lyse nætter. Det er sommer på flaske, og jeg har kun rosende ord til overs for den, som har fundet denne rosé til Remas sortiment. Masser af frugt, friskhed og elegance – voilà, opskriften på en sydfransk rosé. 

5 ❤️❤️❤️❤️❤️ // 65 kroner

 

Da Luca, Pinot Grigio & Chardonnay, 2019

En sprød lille italiener, der gør sig godt som iskold aperitif og bare fordi-vin, men som også klarer sig superfint som crispy frokostvin eller ledsager til en skaldyrsret. 

4 ❤️❤️❤️❤️ // 45 kroner

Cristia Collection, Châteauneuf du Pape, 2017

En rigtig rødvin. Totalt lækker value for money-Châteauneuf. Gør ikke noget, du skaffer en saftig bøf eller koger en intens, langtidssimret sag af en gryderet til den her. Invitér dine mandevenner eller andre med hår på brystet. Det er ikke for tøsedrenge det her, men wow – det er godt!

5 ❤️❤️❤️❤️❤️// 139 kroner

Pasqua, Chardonnay/Grillo, Sicilia 2019

Ultra frisk og tør med et hint af syrlige æbler og citrusskal. Helt ideel til salater, friske forårsruller, fisk, skaldyr, kalkun, kylling og andre retter fra det lyse smagsunivers. Og så er den endda øko. Bang. Jeg er vild med den.

5 ❤️❤️❤️❤️❤️ // 59 kroner

Pasqua, Nero d’Avola/Shiraz, Sicilia 2019

En rund, let blommet fylde, men samtidig en god friskhed, og med denne vin her har du faktisk et rigtigt godt bud på rødvinen til den danske nationalret spaghetti bolognese. Sølle 59 kroner. Helt ærligt, det er rørende for en økologisk vin med den charme.

5 ❤️❤️❤️❤️❤️ // 59 kroner

Pasqua, Pinot Grigio delle Venezie 2019

En dejlig, let til bens-hvidvin. Lige ud ad landevejen i godt humør med fremtrædende noter af citrus på en bund af noget mere eksotisk frugt. Men kun antydninger – vinen er pivfrisk og let og passer perfekt til en frokost i solen, sprøde salater og retter med skaldyr. 

5 ❤️❤️❤️❤️❤️ // 45 kroner

Steak Wine, Zinfandel, Lodi California 2018

Billig Zinfandel kan være både vammel og sødladen, og normalt ville jeg gå i en bue uden om alt under 100 kr. Men her er “normal” blevet taget ved næsen! En virkelig likeable, sødmefuld, rund og behagelig. Smuk farve og nærmest som at drikke et mørkerødt velourgardin. Et rigtig godt bud på en grillvin – eller vinen til julemaden, hvis det er den sæson. 

4 ❤️❤️❤️❤️ // 40 kroner

Rocca Passolo Rosso, Salento IGT, Puglia 2016

F***ing godt glas vin til prisen. Smuk i glasset, og en vin, der draperer dit indre i velour. Vinen til en dag, hvor det aldrig bliver lyst. Medicinsk.

5 ❤️❤️❤️❤️❤️ // 44 kroner

Crémant de Bourgogne, Comte de Tarville, NV

Franskmændene drikker meget mere mousserende vin, end vi gør i resten af verden. De har fat i den lange ende. Hvem er det, der har fundet på, vi er nødt til at have en student eller en rund fødselsdag for at hive proppen af en flaske skum? Gør som franskmændene. Drik mousserende vin langt oftere. Det behøver jo ikke være champagne. Det kunne fx være den her fantastiske crémant, som ikke koster en bondegård, men som smager skønt! Drik den før, under og efter maden – den kan det hele, den her. 

5 ❤️❤️❤️❤️❤️ // 75 kroner 

Grande Alberone, Italien, NV 

Mættende, tæt vin med masser af charme og kraft. Jeg tager den med, fordi jeg synes, den gør sig godt til grillmad og andre retter i den lettere krasbørstige genre.: en stor bøf med striber fra den varme rist eller sådan en nordafrikansk merguezpølse fra min yndlings-halalslagter på Vesterbro, Ali-Baba. Åbn den i god tid, så bliver al dens kraft blødere i kanten. Jeg ville servere den let kølig.

4 ❤️❤️❤️❤️ // 59 kroner

Callician Signature, Magnus, Costières de Nîmes, 2016

Måske ikke den mest feminine vin, men en vin med en imponerende kraft – og så alligevel en god portion elegance. Hvis du slår op i leksikonet under value for money, burde der være et billede af denne vin. Den er endda virkelig pæn med en etiket med præg og lak, hvilket er en fryd for en emballagenørd. Klassisk Rhône-vin med lidt peber i smagen. Perfekt vin til krydret mad – jeg spiste en hjemmelavet shawarma til, og det fungerede optimalt. HUSK at trække den op i virkelig god tid – det her er en vin, der skal luftes, før charmen viser sig.

5 ❤️❤️❤️❤️❤️ // 45 kroner

Find din nærmeste Rema 1000 her ….

Indlæg oprettet 229

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen