Vin til stenbiderrogn

Vin til stenbiderrogn

Hvad drikker man til stenbiderrogn? Her får du nogle overordnede retningslinjer, du kan bruge, når du skal købe ind til forårets flotte lyserøde madder …

 

Stenbiderens veje er uransagelige. Nogle år er det ikke til at opdrive en stenbider herhjemme. Fiskerne nede på havnen trækker opgivende på skuldrene og kigger fortvivlet ud over Øresund eller Kattegat. Sådan et forår kan være en ørkenvandring, hvad angår små lækre madder med rogn, cremefraiche og rødløg. I år er det heldigvis et godt år – og du kan mæske dig i ”nordens kaviar” det næste stykke tid.

Jeg kan bedst lide at servere rognen på ristet brød med lidt cremefraiche, avocado, finthakket skalotteløg og dild på toppen – og lige et lille squeeze citron. Til det skal man vælge en hvidvin, der er frisk, crisp, mineralsk og tør – sådan lidt “spids” i det – uden at være sur naturligvis.

 

Mini-guide: vine til stenbiderrogn

Gå efter druer som Riesling, Sauvignon Blanc, Grüner Veltliner eller Chardonnay (ikke fadlaget version). Du kan også navigere efter områder – kig i det tilfælde efter fx Sancerre, Pouilly-Fumé, Chablis, Alsace, Mosel, Rheingau eller tag om på den anden side af kloden og drik Sauvignon Blanc fra New Zealand. Vinen skal altid være tør: Sec, trocken, dry.

Du kan også vælge en tør cava – det catalanske svar på Champagne – virkelig også en fin makker! En ægte Champagne, hvis du er i stor i slaget. Der er noget skønt ved både at indtage bobler i form af rogn og bobler i form af vin. Drikker du cava eller Champagne, skal du have en extra brut eller brut-version – så er den nemlig tør og passer til stenbiderrognen.

Få gode tips til mousserende vine her …

Rogn & Riesling

Jeg har lige forleden haft fornøjelsen af en Riesling i særklasse fra Alsace, og selv om de stakkels mennesker i Alsace nok ikke får så meget stenbiderrogn at spise, så var det faktisk som om, vinen var kreeret til den lyserøde rogn. En delikatesse af en hvidvin med masser af blomsternoter i næsen og smag af frugt – både den modne og den syrlige af slagsen. Der var også små hilsner af honning og tørrede frugter, men det hele holdt i skak af en knivskarp syre. Det er netop det Riesling kan, når den er bedst: Demonstrere charmerende, moden fylde og skarp, spids syrlighed på samme tid. Léon Beyer les Classiques 2019 løber af med 6 ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️

Rogn og Riesling er et dejligt bogstavrim for en sprognørd, men så sandelig også dejligt for gourmeten. Se at nyde det, inden stenbiderrognen pludselig forsvinder igen. Så sidder du tilbage med Rieslingen. Men det gør måske egentlig ikke så meget … Jeg var faktisk lige ved at komme til at drikke hele flasken sammen med mine medspisere, inden rognen nåede at komme på bordet – og det gik egentlig også helt fint!

Link til Riesling

Léon Beyer Les Classiques fås hos Løgismose til 169 kroner flasken. Du kan finde den lige her.

Indlæg oprettet 230

12 tanker om “Vin til stenbiderrogn

  1. obviously like your web site however you need to test the spelling on several of your posts. Many of them are rife with spelling problems and I to find it very bothersome to inform the truth then again I?¦ll definitely come again again.

  2. I do believe all the concepts you’ve offered to your post.

    They are really convincing and can definitely work. Still, the posts are too quick for novices.
    Could you please lengthen them a little from next time?
    Thank you for the post. 0mniartist asmr

  3. I’m truly enjoying the design and layout of your site. It’s a
    very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more often.
    Did you hire out a designer to create your theme? Outstanding
    work! 0mniartist asmr

  4. I blog quite often and I genuinely appreciate your content.
    This article has truly peaked my interest. I’m going to take a note of your site and keep checking for new information about
    once per week. I subscribed to your RSS feed as well.

  5. Great post. I used to be checking constantly this weblog and I am impressed!
    Extremely useful info particularly the closing part 🙂 I take care of such info much.
    I was looking for this particular information for a very lengthy time.

    Thank you and good luck.

  6. This is really interesting, You are a very skilled blogger.
    I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your great post.
    Also, I’ve shared your web site in my social networks!

  7. Hello to every , because I am actually eager of reading this website’s post to be updated regularly.
    It contains fastidious stuff.

  8. I do not even know how I ended up here, but I thought this
    post was good. I do not know who you are but definitely you are
    going to a famous blogger if you aren’t already ;
    ) Cheers!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen