Engang var økologisk vin et produkt, seriøse vinfolk grinte lidt ad. Nu vinder den terræn. Selv en vinterdag, hvor solen hænger lavt, falder lyset generøst og forførende på det provencalske landskab. Solen reflekteres blændende på Alpillernes hvide klipper, og jeg har det, som om nogen har tændt for en stærk, lykkebringende lampe, mens jeg nærmer […]
Den store naturvinsfejde
Naturvinsbevægelsen opstod i protest mod usunde industrivine og mod de vinfolk, som mente at have monopol på at definere den gode smag. I disse år bløder fronterne mellem naturalisterne og traditionalisterne op. Sommelier Nana Wad løfter sit vinglas op mod lyset og kigger undersøgende på den naturvin, tjeneren lige har hældt i glasset. Vi er […]
(Vin)smagen af klimaforandringer
Det er ingen nyhed, at vinens verdenskort ændrer sig markant i disse år. Dansk vin vinder internationale priser, og England er fuldt ud anerkendt som vindyrkende nation. Men det var, da jeg for godt et år siden fik serveret en svensk rødvin på merlotdruen, som især kendes fra Bordeaux, at det for alvor gik op […]
Vin til stenbiderrogn
Hvad drikker man til stenbiderrogn? Her får du nogle overordnede retningslinjer, du kan bruge, når du skal købe ind til forårets flotte lyserøde madder … Stenbiderens veje er uransagelige. Nogle år er det ikke til at opdrive en stenbider herhjemme. Fiskerne nede på havnen trækker opgivende på skuldrene og kigger fortvivlet ud over Øresund […]
Politiken på skideren
Jeg er sur på Politiken. Der var engang, hvor IByen-tillægget var mit yndlings. Jeg skyndte mig altid til bagsiden, hvor Adam Price havde skrevet en restaurantanmeldelse, der fik mig til at grine, krumme tæer, drømme eller ringe til restauranten med det samme og booke bord. I går var oplevelsen med IByen mildt sagt en anden. […]
Spaghetti meatballs & rødvin
Hverdagsluksus behøver ikke være det samme som kaviar og Champagne på en tirsdag (selv om jeg da ikke siger nej, hvis nogen dukker op med lidt størrogn i ugens løb). Jeg tænker her på god og kærlig, hjemmelavet mad og et glas vin til. Det behøver ikke være ekstravagant for at sprede glæde, så derfor […]
23. og 24. juni: Copenhagen Rosé Festival
I weekenden d. 23.-24. juni ser Københavns første roséfestival dagens lys i Webers lokaler i Nordhavn. På festivalen kan man smage hundredevis af rosévine og møde andre rosé-elskere. Der vil være en masse rosé-importører og -producenter, og det vil være muligt at købe dine favorit-rosé med hjem. Billetter koster 255 kr. inkl. 2 poletter og […]
19. & 26. juni: Côtes du Rhône i Kulturtårnet
Siden 1937 har det ovale kobbertårn på Christianshavnersiden på Knippelsbro fungeret som kaffestue for bropasserne. Nu er der mere end bare kaffe, for kan man blandt andet komme til vinsmagning og ud over vinen nyde en 360 graders udsigt over København fra 13 meters højde. Tirsdag d. 19. og igen d. 26. juni serverer Kulturtårnet […]
10.-17. juni: French Dining Week
French Dining Week er en fransk restaurantfestival, der hylder (sjovt nok) det franske køkken. Konceptet lyder på, at man køber billet til en tre-retters menu inkl. apéritif for 225 kr. + billetgebyr pr. person. Der er flere spændende steder med på listen over deltagende restauranter, og så serverer alle restauranterne den vinbaserede Lillet som apéritif. […]
14. marts – 2. september: Beriget og beruset
Hvis man var så heldig at komme med til fest hos den romerske overklasse back in the days i Romerrigets storhedstid, kunne menuen meget vel byde på specialiteter som flamingotunge, påfugleæg og hasselmus i honninglage. Alt sammen akkompagneret af vin i stride strømme. Den slags var godt nok kun forbeholdt mænd. Det var forbudt for […]