Engang var græsk vin associeret med industri-retsina, som kun kunne glide ned, hvis man i forvejen var beruset af stemningen. Men nu byder Grækenland på Europas måske mest spændende vinkort. De fleste har prøvet det, og i den forbindelse snakker man af en eller anden grund ofte om retsina. Det velkendte fænomen med en betagelse […]
Vis mig dit vinkøleskab – Anne Glad
Vi kender Anne Glad som den skarpe livsstilsanalytiker i TV-programmet ”Kender du typen”, men her på bloggen er rollerne vendt på hovedet. Hvad siger Anne Glads vinkøleskab om hende…? Det er en stille junidag i indre by, da jeg banker på hos Anne Glad og bliver lukket ind i hendes hjem – en lejlighed i […]
Roséens vinherredømme
Vinanmelderne hader den, mens den vækker begejstring hos publikum. Portræt af rosévinen, der er godt i gang med at erobre verden. Rosésalget bliver ved med at sætte rekord år efter år, og intet tyder på, at populariteten vil aftage. Jeg har interviewet flying winemaker, Lars Torstenson og sommelier Anne-Sofie Tellerup om udviklingen og besøgt Château […]
Om at tage for sig af retterne
Søren Frank kan ikke få den op at stå over rosé
I klummen ”Rosévin er som et afbrudt samleje” i Berlingske ærgrer Søren Frank sig over, at det er blevet lødigt at sætte rosévin på bordet. Ifølge Søren Frank er rosé kun for folk, der faktisk ikke kan lide vin, selv om han efterfølgende ved brug af en kilde, den berømte roséproducent Ott, skriver, at rosé […]
Blixens mirakelkur: champagne og litteratur
Al den snak om sygdom, mangel på testudstyr og sengepladser har uvægerligt fået mig til at tænke på Karen Blixen, der var udsat for ret voldsomme forgiftninger – og som (skal man tro hende selv) kurerede sig selv ved hjælp af henholdsvis champagne og litteratur. Karen Blixen elskede at drikke skum (hendes ord for champagne), […]