Det er 150 år siden, Alexandre Dumas døde. Han huskes som forfatteren til De tre musketerer og Greven af Monte Cristo. Hans eget ønske var, at vi skulle tænke tilbage på ham som gastronom og kok. Alexandre Dumas er mest kendt for sine romaner, men han var kolossalt produktiv og skrev over tre hundrede værker inden for snart […]
Om at tage for sig af retterne
Margrethe Vestager om måltidets magi: ”Hele pointen er øjeblikket.”
Livsopgaven er at tage det sure med det søde. Det gælder i øvrigt også kulinarisk, mener vores kommissær i Bruxelles, der også godt kan lide grøn mad, østers og noget, der knaser. Og meget gerne drikker champagne. Jeg har ladet mig fortælle, at Vestager deler min begejstring for Karen Blixen, og at hun er optaget […]
Søren Frank kan ikke få den op at stå over rosé
I klummen ”Rosévin er som et afbrudt samleje” i Berlingske ærgrer Søren Frank sig over, at det er blevet lødigt at sætte rosévin på bordet. Ifølge Søren Frank er rosé kun for folk, der faktisk ikke kan lide vin, selv om han efterfølgende ved brug af en kilde, den berømte roséproducent Ott, skriver, at rosé […]
Blixens mirakelkur: champagne og litteratur
Al den snak om sygdom, mangel på testudstyr og sengepladser har uvægerligt fået mig til at tænke på Karen Blixen, der var udsat for ret voldsomme forgiftninger – og som (skal man tro hende selv) kurerede sig selv ved hjælp af henholdsvis champagne og litteratur. Karen Blixen elskede at drikke skum (hendes ord for champagne), […]