Engang var økologisk vin et produkt, seriøse vinfolk grinte lidt ad. Nu vinder den terræn. Selv en vinterdag, hvor solen hænger lavt, falder lyset generøst og forførende på det provencalske landskab. Solen reflekteres blændende på Alpillernes hvide klipper, og jeg har det, som om nogen har tændt for en stærk, lykkebringende lampe, mens jeg nærmer […]
Den store naturvinsfejde
Naturvinsbevægelsen opstod i protest mod usunde industrivine og mod de vinfolk, som mente at have monopol på at definere den gode smag. I disse år bløder fronterne mellem naturalisterne og traditionalisterne op. Sommelier Nana Wad løfter sit vinglas op mod lyset og kigger undersøgende på den naturvin, tjeneren lige har hældt i glasset. Vi er […]
Om græske druer (og mænd)
Engang var græsk vin associeret med industri-retsina, som kun kunne glide ned, hvis man i forvejen var beruset af stemningen. Men nu byder Grækenland på Europas måske mest spændende vinkort. De fleste har prøvet det, og i den forbindelse snakker man af en eller anden grund ofte om retsina. Det velkendte fænomen med en betagelse […]
Guide til vingårde i Provence
Roséens vinherredømme
Vinanmelderne hader den, mens den vækker begejstring hos publikum. Portræt af rosévinen, der er godt i gang med at erobre verden. Der er nogle, som med længsel venter på stenbiderens ankomst til de danske farvande, andre imødeser fulde af forventningens glæde de første nye kartofler. Og så er der alle os, som venter på, at […]
Vin til studentergildet
I slutningen af juni fyldes de danske veje traditionen tro af hestevogne og lastbiler fulde af mennesker med sprit i blodet og studenterhue på hovedet … Studenterne springer snart ud, og som vinskribent er det mig magtpåliggende, at der bliver serveret andet end breezeers og sur hvidvin derude. Det kan godt være, at 3. g’erne […]
Kvindevin kårer årets rosé
Det er sæson for rosé, og Kvindevin har i læsernes tjeneste smagt sig gennem en lang række sydfranske roséer for at finde de vine, som fortjener opholdstilladelse i dit køleskab til sommer. Jeg har skrevet ud til en håndfuld af Danmarks dygtigste vinimportører med den direkte opgave, de skulle sende mig det bedste, de havde […]
Et glas vin med Thilde Maarbjerg
Jeg har mødt chefsommelier for Løgismose Thilde Maarbjerg i hendes overdådige sommerhave til et glas rosé – og en inspirerende snak om vin. Læs interviewet her. Gruset knaser under dækkene, og der står støvede skyer om omkring Alfa Romeo’en, da jeg kører ned ad grusvejen i Tikøb under nogle store, skyggefulde træer. Lige der hvor […]
Sommervine under 100 kroner
Ligesom du sikkert har lavet en spilleliste til dit sommerhusophold eller din biltur med tagboks og hele moletjavsen, skal du også have en hitliste med sommervine, som du bør smage i løbet af sommeren! De fleste er i den lette og læskende genre – kun afbrudt af en grillvin, der har lidt mere fylde. Fælles […]
5 nemme retter til rosé
Helt firkantet kan man sige, at man kan servere rosé til alle de retter, hvor man normalt ville servere hvidvin. En lys, mineralsk, frugtig, syrerig, tør og frisk rosé er genial til alle former for fisk og skaldyr, til fjerkræ, lam og kalv, salater og grøntsagsretter. Hvis nu du ikke har tid til at stå […]