Engang var græsk vin associeret med industri-retsina, som kun kunne glide ned, hvis man i forvejen var beruset af stemningen. Men nu byder Grækenland på Europas måske mest spændende vinkort. De fleste har prøvet det, og i den forbindelse snakker man af en eller anden grund ofte om retsina. Det velkendte fænomen med en betagelse […]
Guide til vingårde i Provence
Roséens vinherredømme
Vinanmelderne hader den, mens den vækker begejstring hos publikum. Portræt af rosévinen, der er godt i gang med at erobre verden. Rosésalget bliver ved med at sætte rekord år efter år, og intet tyder på, at populariteten vil aftage. Jeg har interviewet flying winemaker, Lars Torstenson og sommelier Anne-Sofie Tellerup om udviklingen og besøgt Château […]
Vin til studentergildet
I slutningen af juni fyldes de danske veje traditionen tro af hestevogne og lastbiler fulde af mennesker med sprit i blodet og studenterhue på hovedet … Studenterne springer snart ud, og som vinskribent er det mig magtpåliggende, at der bliver serveret andet end breezeers og sur hvidvin derude. Det kan godt være, at 3. g’erne […]
Kvindevin kårer årets rosé
Det er sæson for rosé, og Kvindevin har i læsernes tjeneste smagt sig gennem en lang række sydfranske roséer for at finde de vine, som fortjener opholdstilladelse i dit køleskab til sommer. Jeg har skrevet ud til en håndfuld af Danmarks dygtigste vinimportører med den direkte opgave, de skulle sende mig det bedste, de havde […]
Et glas vin med Thilde Maarbjerg
Jeg har mødt chefsommelier for Løgismose Thilde Maarbjerg i hendes overdådige sommerhave til et glas rosé – og en inspirerende snak om vin. Læs interviewet her. Gruset knaser under dækkene, og der står støvede skyer om omkring Alfa Romeo’en, da jeg kører ned ad grusvejen i Tikøb under nogle store, skyggefulde træer. Lige der hvor […]
Sommervine under 100 kroner
Ligesom du sikkert har lavet en spilleliste til dit sommerhusophold eller din biltur med tagboks og hele moletjavsen, skal du også have en hitliste med sommervine, som du bør smage i løbet af sommeren! De fleste er i den lette og læskende genre – kun afbrudt af en grillvin, der har lidt mere fylde. Fælles […]
5 nemme retter til rosé
Helt firkantet kan man sige, at man kan servere rosé til alle de retter, hvor man normalt ville servere hvidvin. En lys, mineralsk, frugtig, syrerig, tør og frisk rosé er genial til alle former for fisk og skaldyr, til fjerkræ, lam og kalv, salater og grøntsagsretter. Hvis nu du ikke har tid til at stå […]
Søren Frank kan ikke få den op at stå over rosé
I klummen ”Rosévin er som et afbrudt samleje” i Berlingske ærgrer Søren Frank sig over, at det er blevet lødigt at sætte rosévin på bordet. Ifølge Søren Frank er rosé kun for folk, der faktisk ikke kan lide vin, selv om han efterfølgende ved brug af en kilde, den berømte roséproducent Ott, skriver, at rosé […]
Årets roséer 2020
Det er sæson for rosé, og Kvindevin har i læsernes tjeneste smagt sig gennem en lang række sydfranske roséer for at finde de vine, som fortjener opholdstilladelse i dit køleskab til sommer. Jeg har skrevet ud til en håndfuld af Danmarks dygtigste vinimportører med den direkte opgave, de skulle sende mig det bedste, de havde […]