Er du ikke inviteret på traditionel frokostbord, men derimod på et varmt måltid med lam på menuen, er sagen en ganske anden end det store kolde bord (som du kan læse om her). Har kokken lavet en lækker lammekølle og stoppet den med hvidløg og rosmarin og simret den i timevis, kræver den en vin […]
Sandt og falsk om rosé
Roser til rosé fra Rema
For en måneds tid siden var jeg en tur i Sydfrankrig og lavede pitstop hos forskellige vinmagere. Nogle steder kunne man allerede få den nye 2017-rosé på flaske. Andre steder, som for eksempel i Bandol – var den ikke frigivet endnu. Jeg var så heldig at få lov at få en prøve af vinen direkte fra […]
Festligt forår med crémant og pasta primavera
Officielt er 1. marts den første forårsdag, og jeg er euforisk over lyset, der vender tilbage. Jeg hører fuglesang og ser igennem fingre med snestormsvarsler. Jeg cykler fløjtende gennem sibirisk kulde i de københavnske gader, for jeg ignorerer al snak om chill-faktoren (som jeg nogle gange har meteorologerne mistænkt for at have opfundet for at […]
Vinter-rosé
Jeg har elsket Frankrig, siden jeg var lille, og mine mange sommerferier i Provence flyder sammen til ét langt og lykkeligt minde om alt, der er godt: solen, lyden af sprødt baguette, duften af croissanter, venskaber, bordfodboldkampe, sommerforelskelser, lange frokoster i skyggen, Middelhavet, Alpetinder i horisonten … og de voksne, der drak den dér lyserøde […]