Vin til konfirmationen – hvidvin

Forleden blev jeg spurgt, hvad jeg ville servere, hvis jeg skulle holde konfirmation. Instruksen fra konfirmandens mor lød: Sammensæt en trio bestående af hvid, rød og mousserende vin, der passer til det meste og til de fleste.

Vinen til en fest med mange gæster (og i dette tilfælde endda en buffet) kræver nogle flasker med bred appel og umiddelbar likeability. Og så kan det hos de fleste nok ikke nytte noget, at vi snakker enkeltmarksvin fra Bourgogne og årgangschampagne, når der skal købes stort ind – smertegrænsen har jeg derfor sat til 100 kr. flasken. Her får du mine bud, som du kan bruge, hvis du selv har en fest på tegnebrættet – der behøver jo strengt taget ikke være en konfirmand involveret.

Og så lige en kæphest: Husk at forkæle dine gæster med rigtige vinglas! Lad være med at tænke, at det er smartere med plasticglas. Det er det ikke. Det er tarveligt over for naturen og dine gæsters æstetiske sans, og de bør kun bringes i spil under ekstreme omstændigheder såsom vandreture i Lapland og den slags. Drøn i Ikea, køb rigtige glas og sæt nogle andre til at vaske dem op dagen efter festen.

 

Nu til konfirmationsvinen … I dag får du et bud på ”den hvide”.

Hvis Rema 1000 havde haft deres Domaines Paul Mas’ Viognier fra Languedoc til 69 kr. i en 2017-udgave, ville jeg have anbefalet den, men jeg har endnu ikke set den nye høst på hylderne. Derfor ville jeg i stedet ty til den udmærkede rosé, de har hos Rema. En rosévin er jo faktisk rent teknisk at betragte som en hvidvin lavet på rødvinsdruer, selv om jeg måske gradbøjer instruksen fra konfirmandens mor en lille smule. Og det gør jeg altså.

 

Château Castel des Maures, Cuvée Jeanne 2017, 59 kr. hos Rema 1000

Du kan næsten smage, at vinen er fra Sydfrankrig, for den hiver dig ind i et univers med hvide og gule blomster, moden fersken og melon, tørret frugt og flotte pink grapefrugter. Den er meget ung og livlig og minder næsten selv om en konfirmand i lyse klæder og flot hår. Og så noget meget vigtigt: Selv om vinen har en god syre, kammer det ikke over, hvilket virkelig er et plus til sådan en fest, hvor man helt sikkert falder i snak med én, man ikke har set i hundrede år, og derfor først kommer frem til buffeten, når alle onklerne fra Jylland (jeg ved det, jeg er selv fra provinsen) har ryddet fadene, og man aldrig får noget at spise sådan for alvor. Hvis vinen har for meget syre, føles det som om, dit indre langsomt bliver flænset, og du ender med at gå – bogstaveligt talt – sur hjem fra festen. En charmerende, rar ”hvidvin” er alfa og omega, og den har du her til en særdeles dejlig pris. Den får 5 ❤️❤️❤️❤️❤️ for alle dens kvaliteter – ikke mindst for potetentialet som konfirmationsfestens crowd pleaser

Snart får du bud på rødvin til konfirmationsfesten ….

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen