Vin til konfirmationen – rødvin

Forleden blev jeg spurgt, hvad jeg ville servere, hvis jeg skulle holde konfirmation. Instruksen fra konfirmandens mor lød: Sammensæt en trio bestående af hvid, rød og mousserende vin, der passer til det meste og til de fleste.

I har fået et bud på hvidvin … I dag er vi nået til rødvinen(e). Jeg har nemlig valgt to – én, der passer bedst til et frokost-arrangement og én, der gør sig bedre om aftenen til en decideret middag. De er meget forskellige, og hvis det var min fest, ville jeg helt klart købe ind af begge slags.

 

Rødvinen til frokost = Spinkel Pinot Noir

Blød, charmerende, mild og imødekommende! Lyder det som din farmors golden retriever? Det er det ikke. Det er den californiske rødvin i glasset. Den har masser af bær i duft og smag, og den er blød, let og saftig. Selvfølgelig risikerer du det blå gebis, som det jo aldrig er vildt fedt at være i besiddelse af til sådan en fest, hvor man smiler til højre og venstre. Men det er ikke en rødvin, der vil få dig til at føle dig tung. Tværtimod. Det er en perfekt frokost-vin, for den er elegant og let, og måske får den også festen til at lette, for det er en rigtig feel good-vin. Det er sagt med kærlighed, for selv om den er appellerende og charmerende, er den ikke kedelig, sådan som en velopdragen golden retriever godt kan blive, når man har klappet den tilstrækkelig længe. 5 ❤️❤️❤️❤️❤️ fra mig til Steel Rock (ville bare sådan ønske, den havde en pænere etiket …)

Steel Rock, Pinot Noir, Californien 2014, Supervin, 79,95 kr. (v. køb af 6 fl.)

 

Rødvinen til aften = Muskelbundt fra Ventoux

Nogle mennesker er elskværdige nok til at henlægge konfirmationsfesten til aftentimerne, så gæsterne kommer til en regulær middag og ikke bare sådan en uendelig frokost, som ingen rigtig ved, hvornår ender. Er vi ude i et aften-arrangement, ville jeg vælge en vin med lidt mere krop, for så er der sikkert grillet oksesteg, helstegt lam eller lignende på buffeten. Og det kræver vinen her: En stor saftig bøf, den kan måle muskler med.

I kategorien ’rødvin med krop’ anbefaler jeg nemlig Domaine de Fondrèche, Rouge 2016 fra AOC Ventoux. En rigtig bulderbasse fra en af de mest anerkendte producenter i AOC Ventoux i Sydfrankrig. Ventoux er egentlig navnet på ”det skaldede bjerg” – det 1919 meter høje vartegn, hvor Tour de France-deltagere og andre cykelentusiaster prøver at tage livet af sig selv. Med sådan en vin som Fondrèches foretrækker jeg klart at blive for foden af bjerget med et glas i hånden. Den er næsten sort i glasset, fyldig og med en varme og blødhed, som bliver rusket op af nogle velplacerede tanniner. Duften er fuld af mørke bær – især solbær, og smagen byder på lidt rosinsødme og et hint af lakrids. En rødvin med en dyb basstemme rent smagsmæssigt. Det er de dybe toner, den opererer i, men den synger rent! Mændene i selskabet vil elske denne vin – og mens de drikker den, kan de sidde og snakke om dengang, de cyklede op ad Mont Ventoux.

Til prisen på 85 kr. og hånd i hånd med et saftigt stykke oksekød er det en vin, der skal have 5 ❤️❤️❤️❤️❤️.

Domaine de Fondrèche, Rouge 2016, The Wine Company, 85 kr. (v. køb af 6 flasker)

 

Læs hvilken hvidvin, jeg ville servere, hvis jeg selv skulle holde fest i morgen …

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen