Sorte sommertrøfler

Pasta med efterårstrøffel

Hvordan ser lykken ud? Måske er den lille, sort og underligt knudret og rynket? Det er mit bedste bud pt., hvor jeg stadig har min pasta med efterårstrøffel i frisk erindring. 

Lykken findes hos Piemonte Vine, der camperer med en trailer-butik på en parkeringsplads i Liseleje. Her sælger de alle mulige mundvandsfremkaldende delikatesser fra Norditalien, og man kan således tanke bilen op med lækkerier på vej til sommerhuset. Det var dét, der skete for mig i weekenden. Hård opbremsning ved synet af Piemonte-vognen, og 2 minutter senere var jeg 90 kr. fattigere, men sad til gengæld med en pose med en fin lille efterårstrøffel i hånden. 

Michelinmad for en hund

Efterårstrøflen er meget aromatisk, og selv om den ikke syner af meget, sådan en trøffel på størrelse med en kastanje, så er der fuld plade på duft og smag. Man kan skære den papirstyndt og servere den på et ristet brød eller rive trøflen ud over røræg eller omelet, men jeg er en sucker for trøffelpasta, så det var det, jeg kastede mig ud i. 

For lidt over 100 kroner kan du lave et måltid i verdensklasse for 2 personer. Det er da ret OK. 

Trøffelpasta til to – sådan!

Jeg startede med at koge lidt hvidvin og en helt mild kalvefond sammen. Der var ca. 1,5 dl til at starte med, og det kogte jeg ind til ca. 0,5 dl. Så hældte jeg ca. 2 dl fløde i, som jeg kogte igennem og smagte til med salt og peber. Saucen skal være helt blid i smagen, så den ikke tager fokus fra trøflen. 

Så rev jeg trøflen og kom halvdelen ned i fløden, og denne blanding lod jeg stå ved helt lav varme, mens jeg kogte min pasta. Jeg brugte ca. 200 g linguine.

Da pastaen var al dente, hældte jeg vandet fra og blandede trøffelsaucen sammen med linguinen og lod det varme op på komfuret i ca. 1/2 minut. Så slukkede jeg for varmen og vendte resten af den revne trøffel i. Serverede i dybe tallerkner, bare med et stykke brød til. 

Voilà – opskriften på lykke.

Og vinen til? 

Jeg trak proppen af en Barbera d’Alba, så trøflen havde én fra hjemegnen at spille op imod. Det fungerede rigtig godt, men vinen var også fra 2013 og var blevet helt blød, mild og venlig med årene. En rigtig sjælevarmer-vin til en efterårsaften i godt selskab. Det er Vinoble, der forhandler den, men de har ikke årgang 2013 længere. Vil du prøve vinen, finder du den her – den har min varmeste anbefaling.   

Har man ikke en Barbera d’Alba ved hånden, vil jeg anbefale at gå Pinot Noir-vejen. Pinot Noir har sådan et aromatisk bagtæppe af skovbund og trøfler, og samtidig er vinene som regel ikke for kraftige. Derefter er de en idéen partner til trøffelretter.

Find gode Pinot Noir-vine til under 300 kroner lige her …

Besøg Piemonte Vine & Delikatesser på Facebook her …. Hvis du besøger dem i virkeligheden også, så lov mig at købe – ud over trøfler – mindst et halvt kilo afskallede hasselnødder fra Norditalien. De smager helt vildt godt! Meget vanedannende dog …

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen