I køkkenet med Karen Blixen

Kvindevin skåler i champagne

Som læserne måske har opdaget, har jeg skrevet en bog om Karen Blixens passion for gastronomi – I køkkenet med Karen Blixen. Jeg har drømt om at kunne smykke mig med forfattertitlen, siden før jeg havde lært at skrive, så det er klart, det er en stor dag for mig i dag. I dag er min bog nemlig kommet fra trykkeriet!

Det er klart, jeg skal fejre, at jeg nu endelig kan skrive forfatter på mit visitkort. Og der kun én ting at gøre, selv om det er tirsdag – og det er: champagne. Der findes øjeblikke i livet, hvor hverken cava, crémant eller prosecco slår til. Denne tirsdag i oktober må der champagne til, og siden Karen Blixen elskede Veuve Clicquot så meget, at hun mente, at den som fysisk nydelse overgik erotik, er der jo kun én champagne at vælge imellem i dag. Jeg skal fejre min bog med et glas eller tre af ”Den gule enke”.


Champagnes store dame

Champagnehuset har lavet mousserende vin siden 1772, men det var først i 1805, da den kun 27-årige enke Barbe-Nicole Ponsardin Clicquot overtog styringen efter sin mand, at der for alvor skete ting og sager.

En næsten Blixensk kvindefigur med næse for selviscenesættelse, forretning og storytelling kom nu til. Når hun fik tilnavnet La grande dame de Champagne – Champagnes store kvinde – handlede det ikke om hendes massefylde, men hendes impact.

Og vinen? Den smager fantastisk. På en eller anden måde har den fået et lidt støvet ry, sådan som det nogle gange går med klassikere. Men børst bare støvet af flasken og hiv proppen af.

Champagne når den er bedst

Druesammensætningen i Veuve Clicquot Brut varierer, men som regel er omkring halvdelen Pinot Noir, mens Pinot Meunier udgør 15-20 % og Chardonnay 28-33 %.

Det er champagne, når den er bedst, synes jeg. En god, frugtig fylde kombineret med en stor friskhed og en velafbalanceret syre. Ultra elegant, raffineret og aromatisk med noter af pærer og brioche. Vinen blinker gyldent fra glasset og forfører dig med en livlig mousse af venlige bobler. Veuve Clicquot er velkomponeret til sidste perlende dråbe, og den løber af med 6 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️.

Veuve Clicquot Brut koster ca. 300-400 kroner flasken alt efter, hvor du køber den. Moët Hennessy Danmark oplyser gerne forhandlere, men du kan også bare spørge hos Google.

KØB MIN BOG HER, HVIS DU VIL LÆSE MED!

Læs mere om Karen Blixen og Veuve Clicquot her …

Og overvej lige, om du eventuelt skal drikke champagne af dine sko. Læs mere her …

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen