Tradition med at drikke champagne af sko

Fod på champagne

I tidligere tider var den ultimative gestus over for en kvinde at drikke champagne af hendes sko. Var man betaget af en skøn kvinde og ønskede at gøre hende opmærksom på det, bad man ganske enkelt om hendes sko og drak hendes skål i champagne direkte af fodtøjet.

Jeg har altid på en eller anden måde fundet denne gestus med at drikke mousserende vin af en stilet en smule pudsig. Og jeg må indrømme, jeg er glad for, jeg ikke levede i 1890’erne i et dekadent og udsvævende Paris, hvor det var almindelig praksis. Jeg forestiller mig nemlig, at uanset om jeg så havde været nok så feteret, var de fleste beundrere nok bakket ud af projektet ved synet af min solide størrelse 40 med et gisp.

Våde eller kolde fødder?

Desuden ville jeg være ked af at lade mine fineste sko gennemvæde af champagne. Sådan havde den skønne skuespillerinde Ruby Miller det måske også. Historien går, at hun under en middag på en dyr restaurant blev spottet af en rig storhertug, der øjeblikkeligt forelskede sig i den smukke Ruby. Han bad om hendes fine sko, og mens han så hende dybt i øjnene, drak han champagne af den. Ruby blev lidt blød i knæene under storhertugens blik, men havde alligevel åndsnærværelse nok til at sige: ”Det var en charmerende gestus, Deres nåde, men min sko blev unægtelig våd deraf.” Storhertugen sendte hende efterfølgende 72 par nye sko som plaster på såret.

Hvis det var på de betingelser, kunne man vel godt donere sit fodtøj. Mon ikke Ruby slog en streg over forteelsen trods alt? Skulle jeg finde en beundrer, der ikke fik kolde fødder ved synet af min rummelige stilet, ville jeg nok foretrække, at han drak vin fra et champagnehus, jeg selv holdt af. Så kunne jeg drikke af den anden sko, vel vidende at jeg alligevel ikke kunne gå tørskoet hjem.

Lidt at hælde i stiletten

En champagne, som jeg selv for tiden har meget lyst til at drikke (og ikke nødvendigvis af sko) er Pierson Cuvelier, Cuvée Prestige. Den bliver lavet af 100 % Pinot Noir-druer og er virkelig blød og charmerende – både i bobler og smag. Nogle gange kan boblerne i champagne virke meget anmassende og hårde, men her er vi ude i en skøn mousse, der masserer dit humør. Smagen er frugtig, blid og bær-agtig, selv om champagnen er knastør og frisk. Jeg giver den 5 ❤️❤️❤️❤️❤️og letter på hatten for det dygtige champagnehus, der virkelig har fod på deres champagnefremstilling.

Champagnen forhandles af Champagne Secrets og koster 300 kroner flasken, og det er en supergod pris for en vin af den kalliber. Køb den her.

Læs her om Karen Blixen, der mente, at et glas Veuve Clicquot-champagne var bedre end erotik ….

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen