Veuve Clicquot Blixens yndlingschampagne

Karen Blixen & Den Gule Enke

For Karen Blixen var champagne end større nydelse end erotik, har jeg fundet ud af. Hvordan spørger du? Læs med og få svaret.

Jeg er gået på afvænning. Ikke for at vænne mig af med at drikke et glas hvidvin i ny og næ. Nix – jeg er på Karen Blixen-afvænning. Den opmærksomme læser har måske noteret sig, at der har været lidt stille på Kvindevin på det seneste. Det har der, fordi al min tid er gået med at lægge sidste hånd på en bog om Karen Blixens forhold til gastronomi. Baronessen, storytelleren og eventyreren Karen Blixen var nemlig også en stor gourmet – og det skal I nok få mere at vide om. Men nu har jeg altså sat det sidste punktum i manuskriptet, og bogen er på vej til trykkeriet. Og jeg skal lige så stille sluse Karen Blixen ud af mit system. Det sidste ord er skrevet, og jeg kan lægge alle mine noter og post it-fyldte bøger på hylden.

Kantareller og et glas “skum”

Det er ikke helt let at slippe hende, og jeg kommer hele tiden til at tænke på den madglade forfatterinde. For eksempel i morges da jeg var ude at løbe og fandt kantareller. Både i Afrika og hjemme på Rungstedlund holdt Karen Blixen nemlig af at samle svampe, og jeg besluttede at dedikere min aftensmad til Blixen og lægge en flaske ”skum” på køl (hendes ord for champagne). Jeg ristede kantarellerne i smør, smagte til med salt, peber og lidt revet citronskal og kom dem på små sprøde surdejsbrød med lidt revet parmesan på toppen. Dertil et glas Veuve Clicquot.

Den skallede førsteelsker

Den gule enke var et af Karen Blixens foretrukne huse i Champagne. Faktisk holdt hun så meget af Veuve Clicquot, at hun mente, at det var den ultimative fysiske nydelse. Erotik mente hun derimod, var et åndeligt anliggende. Efter at have fundet ud af, at Blixens store kærlighed, Denys Finch-Hatton, var pilskaldet og slet ikke havde Robert Redfords flotte hårpragt, men til gengæld dårlige tænder, kan man måske godt forstå, hun anså erotikken for noget åndeligt og holdt sig til champagne.

Skål, baronesse!

BESTIL MIN BOG HER!

Læs min anmeldelse af Veuve Clicquot Champagne Brut her …


Få min opskrift på kylling med kantareller her …

Læs om Hemingways forhold til vin og andre våde varer her …

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen