Festligt forår med crémant og pasta primavera

Officielt er 1. marts den første forårsdag, og jeg er euforisk over lyset, der vender tilbage. Jeg hører fuglesang og ser igennem fingre med snestormsvarsler. Jeg cykler fløjtende gennem sibirisk kulde i de københavnske gader, for jeg ignorerer al snak om chill-faktoren (som jeg nogle gange har meteorologerne mistænkt for at have opfundet for at hidse hinanden (eller sig selv) op).

Første forårsdag er en dag, der skal fejres! Hvis jeg ikke var så bange for raketter, ville jeg helt klart fyre noget fyrværkeri af 1. marts. Men det er jeg – og derfor gør jeg det ikke. I stedet hiver jeg en opskrift frem fra gemmerne på ‘pasta primavera’ – forårspasta. Oprindelsen på den fyldige pastaret med sprøde grøntsager er min mors skatkiste af en kogebogsscrapbog fuld af nussede sedler, kopier med kommentarer og udrevne sider fra mad- og boligmagasiner.

Da det endnu ikke er lykkedes mig at finde en flaske af den nye rosé herhjemme (altså 2017), som jo ellers ville være et oplagt symbolsk vinvalg på sådan en dag (vi går jo ind i roséens kvartal pr. 1. marts), går jeg med noget skummende i stedet i en lyserød version. Nogle bobler til at matche sindsstemningen på en dag, der burde være en officiel fest- og flagdag!

Jeg vil servere en flaske crémant de Bourgogne brut rosé fra La Maison de Crémant til min pasta. Den er frugtig, tør og ret fyldig. En rigtig dejlig madvin, selv om den måske mere ligner en aperitif, men let afkølet vil være den perfekte ledsager for min milde forårspastas smagsnuancer og også en vin, der kan klare de salte noter i parmesanen, som jeg bruger rigeligt af. Det er Irma, der forhandler den, og jeg købte den på tilbud for noget tid siden – der er tit to flasker til en virkelig god pris, så hold øje med den. Normalprisen er lidt pudsig – nemlig 134,25 kr., hvilket på en eller anden måde rumsterer rundt med alt, jeg har lært om at runde op og ned, men lad nu det ligge.  

Se flere mousserende vine her …

Skål og glædeligt forår! Før vi ved af det, er D-vitamin ikke noget, vi får i fiskeolietabletterne om morgenen. Vi snakker the real deal D-vitamin fra solen + sandaler und so weiter.

 

Pasta primavera – 4 personer

Du skal bruge …

½ broccoli (ca. 200 g)

2 gulerødder (ca. 100 g)

100 g ærter

1 lille løg

2 fed hvidløg

2 små courgetter (ca. 200 g)

200 g små tomater, gerne i forskellige farver

Olivenolie

1 ½ dl bouillon

1 håndfuld basilikum

1 god klat smør

salt & peber

Friskhøvlet parmesan

God frisk eller tørret pasta

 

Sådan gør du …

Del broccolien i små buketter. Skær stokken i tændstikker – og gør det samme med gulerødderne. Blanchér grøntsagerne ganske kort. Bruger du friske ærter, kan du også lige give dem et hurtigt opkog her. Hvis de er frosne, så vent.

Hak løg og hvidløg fint, og steg dem klare i olivenolie. Det må ikke blive brunt. Skær courgetterne i små tern og de små tomater i kvarte. Kom dem ned til løg og hvidløg, og varm dem igennem. Tilsæt nu de blancherede grøntsager, og hæld bouillonen ved. Lad det få et kort opkog – det er vigtigt det hele forbliver sprødt. Tilsæt en skefuld smør og frisk basilikum, og smag til med salt og peber. Vend grøntsagerne i din favoritpasta, og servér med generøse mængder parmesan og noget godt brød.

 

Få flere opskrifter her …

 

 

 

 

Indlæg oprettet 231

17 tanker om “Festligt forår med crémant og pasta primavera

  1. Howdy very cool site!! Man .. Excellent .. Superb ..
    I’ll bookmark your website and take the feeds additionally?
    I am happy to find numerous useful info here in the submit, we want develop extra techniques in this regard, thanks for sharing.
    . . . . .

  2. I loved as much as you’ll receive carried out right here.
    The sketch is attractive, your authored subject matter stylish.

    nonetheless, you command get got an shakiness over that you wish be delivering the following.
    unwell unquestionably come further formerly again since exactly the
    same nearly a lot often inside case you shield this increase.

  3. I just couldn’t leave your web site before suggesting that I actually loved the standard information a person supply to your guests? Is gonna be again often to check up on new posts.

  4. Hi would you mind letting me know which hosting company you’re using?

    I’ve loaded your blog in 3 completely different web browsers
    and I must say this blog loads a lot quicker then most.
    Can you suggest a good hosting provider at a reasonable price?
    Many thanks, I appreciate it!

  5. Today, I went to the beach with my kids. I found a sea shell
    and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put
    the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and
    it pinched her ear. She never wants to go back!
    LoL I know this is entirely off topic but I had to
    tell someone!

  6. You are so interesting! I do not suppose I have read through something like that before.
    So nice to discover someone with a few unique thoughts on this topic.
    Really.. thanks for starting this up. This website is something that is needed on the internet,
    someone with a little originality!

  7. A fascinating discussion is worth comment. I believe that you need
    to publish more on this subject, it might not be a taboo
    subject but generally folks don’t speak about these topics.
    To the next! Kind regards!!

  8. Today, I went to the beach with my kids. I found a sea shell and gave it to my
    4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell
    to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it
    pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is totally off
    topic but I had to tell someone!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen