Bourgogne på budget

Det måtte jo gå galt. Men det var ikke vinens skyld. Ikke den første flaske i hvert fald.

Det startede allerede tirsdag morgen, hvor min veninde skrev: ”Jeg har lyst til østers og hvidvin!” Den slags kan man jo ikke sidde overhørig. Heller ikke selv om klokken kun er 6:30, og man føler, den ene del af kroppen stadig tilhører søvnens verden, og den anden vågne del fumler med espressokanden for at få pustet liv i tilværelsen.

Det måtte også ende som en festdag, selv om det bare var tirsdag. For jeg havde ikke set min bedste veninde i alt for lang tid. Så jeg skaffede østers direkte fra fisketorvet i Nordhavn og skyndte mig at lægge hvidvin på køl.

La Chablisienne Bourgogne Chardonnay 2015 er et scoop, hvis man gerne vil have sig et glas Chablis look a like til en sympatisk pris. Vinen er lavet af druer fra en række producenter, der dyrker Chardonnay på marker uden for Chablis-appellationens grænser. Vinen må altså ikke få Chablis-betegnelsen på etiketten, men hvis du er ligeglad med navnet på etiketten og kan leve med, der ”bare” står Bourgogne, er du klog! For det her er virkelig value for money. Hatten af for La Chablisienne-kooperativet og hurra for denne totalt likeable Chardonnay, der charmerer én med rund elegance, friskhed og fornemmelsen af sprøde, sød/syrlige, grønne æbler. Den får én til at tage store slurke. Det er måske min eneste anke. Den koster 89,95 kr. hos Philipson Wine ved køb af 12 flasker – ellers sniger den sig op på 119,95 kr. Det er stadig OK.

Jeg giver den 5 ❤️❤️❤️❤️❤️ og vil gerne understrege, at det er en vin, der ville do the job som receptionsvin, for den klarer sig fint alene uden mad. Hvilket vi testede. Det var kun den allersidste dråbe, der blev indtaget med de dér østers. Resten drak vi, mens vi åbnede dem. Østers og La Chablisienne var virkelig godt. Og meget, meget bedre end den flaske mystisk gule kioskvin, vi kom til at hente, og som vi selvfølgelig aldrig skulle have drukket.

Der er så mange ting, man fortryder. Den her Bourgogne-vin er ikke én af dem.

 

Vil du have ægte Chablis, så læs om min Chablis-blindsmagning her!

Eller få et tip til en anden god receptionsvin i denne artikel…

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen