Vin på første klasse

Jeg er faldet pladask for et par vine, som er over Kvindevins normale budget, men som bare smager fantastisk, og som derfor skal have den ros, de fortjener her på bloggen. Køb dem og leg restaurant derhjemme …

Se sådan her på det: Hvis nu du gik ud at spise, så ville du være indstillet på at give mindst 300 kroner for en vin, som restauratøren har betalt 50 kroner for. Sådan cirka. Det er præmissen for at gå ud at spise, og jeg vil lige sige, at jeg sjældent fortryder et restaurantbesøg.

Men du kunne også lege restaurant derhjemme og så få mere for dine vinpenge. Vælg noget dejlig mad, tag dig god tid i køkkenet – og forkæl dine gæster med vin på første klasse med disse to.

High end-rosé

Skal du have en rosé med noget swung, så gå efter Domaines Bunans Bandol Moulin des Costes, Rosé 2018. Den er fyldig – ja, næsten mættende, fordi smagen er så intens. En vin, der kører langt på literen, om man så må sige. Man smager på hvert sip og mærker, hvordan hvert og et folder et helt univers ud for ens sanser. Det er ikke en drik, det er en oplevelse – og jeg vil anbefale alle at prøve den sydfranske nektar, der spiller ypperligt på alle de klassiske tangenter. 5 ❤️❤️❤️❤️❤️

Det er H. J. Hansen Vin, der fører vinen. Den koster 210 kr., hvis du køber en enkelt, så måske skal du bare slå dig helt løs og tage to. Så er prisen nede i 170 kr. pr. flaske. Følg linket her over i H. J. Hansens vinshop.

Lag på lag-Pinot Noir

En rødvin, der som en god roman har mange små sidehistorier, der tilsammen danner en stor kompleks fortælling. Hindbær, lakrids, fugtig skovbund med kantareller, vanilje …. Lag på lag af gode smagsnuancer, der ender ud i et usædvanligt helstøbt resultat. Vidunderlig rund, uanfægtelig elegant og ubegribelig delikat. Behøver jeg sige, at det her er en feel good-roman? Det eneste, der trækker ned er, at vinbonden også selv har designet etiketten. Man må konstatere, at hans talent som wine maker rækker noget længere end hans evner som billedkunstner. 5 ❤️❤️❤️❤️❤️

Det er Fine Wines, der forhandler den vanvittigt lækre, californiske Pinot Noir til 499 kroner flasken, og du kan købe den lige her.

Maden til vinen

Hvad ville jeg servere til vinen?

Roséen drak jeg selv til en gang krabbekløer med en hjemmerørt citron/verbena-mayo og en lun salat af nye gulerødder ristet møre i olivenolie og vendt med sprøde majs (kog dem og skær kornene af), nye ærter og løvstikke.

Til Pinot Noiren spiste jeg risotto med sommertrøffel, som jeg har været så heldig at finde hos Piemonte Vine, der har sat en mobil forretning op på vej til mit sommerhus. Sommertrøfler koster en brøkdel af vintertrøfler, men er virkelig dejlige, synes jeg.
Piemonte Vine har i øvrigt italienske, afskallede hasselnødder, som jeg er meget afhængig af. Hvis du alligevel stopper efter en sommertrøffel, så køb også nødder.

Find mere rosé her – eller se resultatet af min store test af Pinot Noir under 300 kroner her.

Indlæg oprettet 177

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen
Inline
Inline