God vin til prisen – Netto

Kvindevin har sat sig for at finde god vin fra supermarkedet. Derfor har jeg besøgt alle de store supermarkedskæder som Lidl, Fakta og Rema 1000 for at finde god og billig vin. I dag er det Netto!

Når jeg går i Netto er det for at proviantere de mest basale ting, men når jeg har fået tanket op med flåede tomater, Kleenex, afløbsrens og lidt Løgismose-produkter til at pifte det hele op med, slår jeg altid vejen forbi vinhylderne for at se, om der skulle være noget sjovt. Nogle gange er der bid på spotvare-hylderne, men jeg har også tre gode bud fra det faste sortiment. Læs med her …

Siden udgivelsen af denne artikel før jul, har Løgismose og Netto lavet en serie af hverdagsvine, som du kan læse om her …

Jean-Marie Garnier, Pinot Noir, Sélection du Sommelier, Frankrig

En dejlig lille let Pinot Noir, som jeg synes, smager virkelig godt kold. Drik den fra køleskabet, og lad vinen få varmen i glasset, mens du nipper af den. Den dufter af jordbærflødebolscher og smager lidt som hindbærsaft – på vinmåden, så lad dig ikke skræmme. It’s all good og koster kun 49 kr. 4 ❤️❤️❤️❤️ herfra.


Trésor de Géorand, Lirac, Frankrig 2016

Rund og blød vin med aromatiske noter af brombær. En crowdpleaser – men på den fede måde, nemlig uden at være kedelig. Prisen er også ret crowd-agtig, nemlig folkelige 79 kr.  4 ❤️❤️❤️❤️

Selaks, Sauvignon Blanc, New Zealand 2017

At dufte til denne vin er som at stikke næsen i en buket hyldeblomster på en varm junidag. Overdådigt aromatisk. Smagen er nærmest ren passionsfrugt – måske lige med en note af gul grape. Vinen virker læskende og giver mundvand. Jeg fik et glas til friske forårsruller med rejer, agurk, koriander og nudler – og der var jackpot! 60 kr. & 4 ❤️❤️❤️❤️

Albet y Noya, Curiós Tempranillo, Spanien 2015

En dejlig økologisk rødvin, som du skal huske at trække op i god tid eller eventuelt dekantere. Jeg trak den op og lod den stå med prop i til dagen efter. Og det virkede rigtig godt. Lækker, rund og blød rødvin med en behagelig næse, som man siger, når den dufter godt. Lidt tanniner, der lige markerer, men ikke bider for alvor.

Albet i Noya leverer i øvrigt hus-cava til den tre-stjernede Michelin-restaurant El Celler de Can Roca i Girona. Prisen er ikke i det leje med sine 69 kr., så hvis man ikke har råd til Michelin-maden, kan man altid glæde sig over at dele vin-leverandør med en restaurant, der har ligget på top tre over verdens bedste i mange år efterhånden. 4 ❤️❤️❤️❤️ fra mig og en pil op for det fine etiket-design.

Aveleda, Vinho Verde, 2017

Vinen betegnes “meio seco”, hvilket betyder halvtør, og den har da også en diskret sødme, som jeg dog først turde vide mig sikker på efter at have nærlæst etiketten. I min terminologi var den mere rund og frugtig end decideret sød. Uanset hvad den er, er det måske ikke en vin, du skal drikke en hel flaske af alene, for så får du måske for meget… Men drik et glas af den iskolde vin på terrassen eller stranden med dine venner, brug den til apéritif, eller servér den til asiatisk eller krydret mad, der gerne vil have modspil af en vin med den frugtige, runde og sødmeprægede profil.

Jeg synes, Nettos Vinho Verde er et fund til prisen på 45 kr., og oplevelsen set i forhold til prisen udløser 4 ❤️❤️❤️❤️.

Læs om Løgismoses vine hos Netto her …

Find din lokale Netto her …

Læs mere om god vin fra de andre gode supermarkeder her …

Indlæg oprettet 200

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen