Vegansk hvidvin fra Spanien

Veganer til kødgilde

Forleden var jeg havnet i en situation, hvor jeg havde en veganer med til bords og en servering af talrige kødretter på programmet. 

Heldigvis var veganeren i dette tilfælde den slags gæst, man kunne hive proppen af og hælde op i glas, og jeg undgik store konfrontationer ved middagsbordet. Det er ikke sikkert, det er meningen, at vegansk vin skal drikkes til vegansk mad, men hvis det er tilfældet, overraskede jeg den. 

Veganervinen viste sig også at være lidt af en overraskelse. I første omgang fordi det drejede sig om en knastør hvidvin lavet på Pedro Ximenez- og moscatel-druer, der ellers også leverer druemost til den søde sherry. 

Point for etiketten

Flasken i sig selv var en fornøjelse og havde den fineste etiket udsmykket af en badenymfe i retrobadedragt, der spejder nervøst ud mod bølger i vandet, der ruller ind imod hende. Vinen hed La Ola, og det er et udtryk, der dækker over pludselige bølger i strandkanten ved Malaga, der bliver skabt af hurtigfærger, og som skaber en overraskende vandsstandsstigning.

Den perfekte tapasvin

Endnu en overraskelse ventede i glasset med en vin, der var tæt, kompleks og med noget næsten salt over sig – og meget vedkommende i selskab med de tapas, jeg havde sat på bordet. Navnlig brillerede den i selskab med små grillede blæksprutter og en blød og mild puré af torsk med hvidløg og olivenolie, som jeg har lært at lave af en italiensk kok for mange år siden. Og så kunne den altså også noget sammen med en tør, salt serranoskinke, selv om de fleste andre veganere nok ville have korset sig over det selskab.
 

Vinen til vinnørder

Har du vinnørder i din omgangskreds eller venner, der elsker Spanien, som du gerne vil give en spændende oplevelse, så overrask dem med et glas af denne anderledes og interessante vin. 

Vinen fås hos Hvad drikker man til? – og det er i det hele taget et sjovt sted at shoppe vin, hvis man gerne vil prøve noget nyt. De går specifikt efter vine fra udkantsområder, så her kan du få noget ud over det velkendte. En anden ting, jeg gerne vil rose, er, at Hvad drikker man til? giver mængderabat på tværs af vinene. Så du behøver altså ikke tage 6 flasker af samme slags, men kan blande en kasse i webshoppen og opnå mængderabat. Det synes jeg, er sympatisk. 

La Ola koster 129 kr. flasken, hvis du køber 6 flasker hos Hvad drikker man til? Den får 4 fine ❤️❤️❤️❤️ med herfra.

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen