nemme kyllingespyd og krydret tomatsuppe

Nemme kyllingespyd & syrligsød tomatsuppe

De her kyllingespyd tager 5 minutter at forberede, bliver ikke tørre og smager vildt godt. Hvad mere kan man ønske sig?

Det tager vitterligt ikke lang tid at forberede de her spyd, men det er en god idé at starte med marinaden i god tid, så kyllingen kan trække længe i den. Så bliver kødet saftigt og godt, når du steger det. Læg kødet i marinade allerede fra morgenstunden, hvis det er nemmest. Jeg serverer gerne med den asiatisk inspirerede tomatsuppe, men det er ikke et must …

Kyllingespyd til 4 personer

3-4 kyllingebrystfileter
2 spsk. ketchup
2 spsk. teriyaki-sauce
1 fed hvidløg, revet
1-2 tsk. sød paprika

Skær hvert kyllingebryst ud i fire lange strimler. Bland alle ingredienserne til marinaden, og kom kyllingestrimlerne ned i. Lad kyllingen trække i marinaden mindst én time.

Inden tilberedningen kommes kyllingen på træ- eller metalspyd. Husk at hvis du har tænkt dig at grille dem, så skal træspyddene udblødes i vand inden.

Steg kyllingespyddene ved god varme et par minutter på hver side, så de får en let karamelliseret overflade.

Sød/syrlig tomatsuppe til 4 personer

Olivenolie
2 rødløg i tern
2 hvidløg, hakket
2 små gulerødder i skiver
1-2 modne nektariner i tern
2 spsk. karry
2 ds. flåede tomater
Lidt grøntsagsbouillon
Evt. en sjat fløde

Den her tomatsuppe tager ingen tid, men smager dejligt!

Varm olivenolien op i en gryde, og steg alle grøntsager, uden de tager farve. Tilsæt karryen efter nogle minutter, og lad den stege lidt med, inden du hælder flåede tomater på og tilsætter lidt grøntsagsbouillon.

Lad det hele stå og boble, til grøntsager er helt møre. Blend suppen glat med en stavblender, og tilsæt en sjat fløde, hvis du har lyst. Smag til med salt og peber.

Servering

Servér spyddene sammen med den syrligsøde tomatsuppe og godt med frisk koriander og lidt chiliflager, hvis du kan lide lidt spice.

Eller – hvis du vil have det endnu mere simpelt – med verdens (måske) bedste salsa, som du kan få opskriften på her.

Vinen til

En tør aromatisk hvidvin er et godt match til denne ret (klik her for favorit), men hvis du kører godt på med karry og chili, kan du godt vove dig ud i en hvidvin med lidt restsødme, fx på druerne Riesling eller Gewürztraminer. En lidt frugtig prosecco vil også do the job!

Få flere opskrifter her ….

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen