Risalamande & portvin

Jeg er normalt ikke portvinsfan og havde egentlig forestillet mig, jeg ville servere en god kirsebærvin (ikke den tarvelige slags, nogen (!)  kom til at drikke for meget af i ungdomsklubben) til min risalamande. Men det var en forestilling, jeg måtte lægge på hylden, da jeg smagte Krohn Vintage Port 2011 late bottled in 2016. Ren kapitulation. Portvinen havde en intens essens af røde bær, der på fløjlsblød og elegant vis smeltede sammen med smagsnuancerne i kirsebærsaucen og korresponderede sindssygt godt med mandlerne og vaniljen i risalamanden. Et øjebliks salighed og harmoni. Og er det ikke det, julen går ud på?

 

Risalamande * 4 personer

Du skal bruge …

2 dl grødris

2 ½ dl vand

2 vaniljestænger

1 l mælk

100 g mandler*

1 spsk. sukker

4 dl piskefløde

* Hvis du har nogle brændte mandler tilovers fra en tur på julemarkedet, skal du ikke være spor ked af at hakke dem og tilsætte dem i risalamanden!

 

Sådan gør du …

Skrab vaniljekornene ud af de to vaniljestænger. Sæt kornene til side og gem stængerne. Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved svag varme i 2-3 minutter, mens du rører rundt. Tilsæt mælk og vaniljestængerne, og bring grøden i kog, mens du fortsat rører rundt. Skru så ned for varmen, rør i gryden i et minuts tid, og læg så låg på. Kog grøden i ca. 40 minutter og husk at røre i den indimellem. Stil grøden i køleskabet, til den er kold. Den må gerne sætte sig til næste dag.

Skold og smut mandlerne. Lad dem tørre i ovnen i 15 minutter ved 150 grader varmluft, så de bliver dejligt crunchy. Lad dem køle af, og hak dem derefter groft. Rør dem i risengrøden sammen med vaniljekorn og sukker. Pisk fløden, bland den i risengrøden, og hæld risalamanden op i en skål.

Servér med Amarena Fabbri dessertkirsebær i sirup (det fine dekorerede glas) og minimum ét glas rubinrød portvin i et stort glas, så du kan indtage alle de forførende bær med næsen allerede inden, de rammer ganen.

Krohn Vintage Port 2011 late bottled in 2016 kan købes hos Erik Sørensen Vin og er i øjeblikket på tilbud til 140 kr. 

Se flere opskrifter og vinmatch her.

Indlæg oprettet 229

4 tanker om “Risalamande & portvin

  1. My coder is trying to convince me to move to .net from PHP.
    I have always disliked the idea because of the expenses.
    But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on various
    websites for about a year and am concerned about switching to another platform.
    I have heard fantastic things about blogengine.net.
    Is there a way I can transfer all my wordpress posts into it?

    Any kind of help would be really appreciated!

    asmr 0mniartist

  2. Hi! Someone in my Myspace group shared this
    site with us so I came to give it a look. I’m definitely loving
    the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers!
    Terrific blog and brilliant design. asmr 0mniartist

  3. Heya! I understand this is kind of off-topic however I had to
    ask. Does operating a well-established website like yours take a massive amount
    work? I’m brand new to writing a blog but I do write in my journal daily.
    I’d like to start a blog so I can easily share my personal experience and views online.

    Please let me know if you have any ideas or tips for
    new aspiring blog owners. Appreciate it! asmr 0mniartist

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen