En Châteauneuf, man falder for!

Det er med stor smerte, jeg skriver dette indlæg. Nogle gange siger man, at man falder over et godt tilbud. Forleden blev udtrykket desværre utrolig bogstaveligt for mig.

Jeg var i Rema 1000, og da jeg dryssede ned ad gangen med tørvarer på den ene side og vin på den anden, fangede mit øje pludselig en vinetiket med påskriften Cristia – ét af de domæner i Châteauneuf-du-Pape, der de seneste år har været i en spændende udvikling, og som det virkelig er værd at holde øje med. Det gjorde jeg så! I min iver for at nå frem til vinen, opdagede jeg slet ikke, at det sindrige snørebåndssystem på mine nyindkøbte vinterstøvler var i gang med at spænde ben for mig, og jeg landede ligeså lang, jeg var, på gulvet foran vinhylderne. Dette var i sandhed en både pinefuld og i særdeleshed ydmygende oplevelse. Det kostede mig et hævet knæ og hudafskrabninger på hænderne, og det krævede al min viljestyrke ikke bare at bryde ud i gråd på stedet. Mest af forbitrelse over at det var tredje gang, jeg faldt på grund af mine nye, dyre støvler, der nu er skrottet til fordel for et par med helt almindelige snørebånd. Nå, men trods skaderne fik jeg mine ømme hænder til at lystre og tage nogle flasker ned fra hylden, og jeg købte både en rødvin fra Châteauneuf-du-Pape (125 kr.) og én fra Rasteau (80 kr.).

Opstrammer til den nødlidende

Det siger sig selv, at jeg virkelig trængte til en opstrammer oven på den omgang! Det viste sig heldigvis, at begge vine var særdeles gode køb til prisen, og selv om jeg havde ondt alle vegne og stadig følte mig ydmyget, var vinene en særdeles behagelig afledningsmanøvre.

Châteauneuf’en er elegant og saftig. Både duft og smag er fuld af modne bær, rosiner og blommer. Bløde, behagelige tanniner. En Châteauneuf i den mere spinkle afdeling, men det gør mig slet ikke noget. En vaskeægte Châteauneuf for os med en helt almindelig månedsløn og den perfekte rødvin til regn, rusk og i øvrigt også julemad. En vin af den kaliber til den pris er svær at slå. Jeg giver den 5 ❤️❤️❤️❤️❤️

Rasteau’en har lidt mere bid. Stadig delikat og saftig, men mindre frugtig og med tanniner, der gør lidt mere væsen af sig. Den skal nok give dig varmen på en ond vinterdag, hvor den eneste medicin, der kan tage livet af din weltschmertz, er en simreret og et godt glas rødvin. Rasteau’en bringer mig desuden tilbage til et af mine favoritsteder i Provence, og den slags virkelighedsflugt skal man ikke kimse ad på en mørk og stormfuld aften. Jeg giver den 5 ❤️❤️❤️❤️❤️

Jeg foretrækker Châteauneuf’en ud fra et rent smagsmæssigt synspunkt, men da forholdet mellem pris og kvalitet er afgørende for min uddeling af hjerter her på siden, får de to Cristia-vine fra det sydlige Rhône det samme antal bankende hjerter. Uanset hvad du vælger, er der ingen grund til at sidde og vente: Af sted til Rema!

Tips til Cristia

OBS! Vinene på Remas hylder er fra Cristia Collection, som er Cristias vine af druer, som de får fra forskellige vinbønder, de arbejder sammen med. Det er altså ikke domænets egne druer, men druer, som de står 100 % inde for og selv vinificerer. The Wine Company har Domaine Cristias ”rigtige” vine. Jeg har smagt flere af dem, og jeg har kun godt at sige: De er delikate og lækre, men også i et andet prisleje. Pas på med de vine – dem kan man også godt gå hen og falde for!

PS. Jeg skal huske at sige, at begge vine havde godt af at blive trukket op et godt stykke tid, inden de skulle drikkes. Faktisk var de bedst dagen efter, så hiv proppen af i god tid og lad vinen få vejret.

LÆS OM EN FANTASTISK HVIDVIN (næsten) FRA CHÂTEAUNEUF-DU-PAPE HER

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen