Quincy hvidvin Adèle

Little miss tændstik

Jeg er dedikeret sauvignon blanc-fan, og det var derfor med stor spænding, at jeg forleden kastede mig over en flaske hvidvin med en sød lille tændstikdame på etiketten fra den lidt oversete appellation Quincy. 

Propperiet, som importerer hvidvinen her fra Frankrig, skriver på deres hjemmeside, at de ikke går op i etiketter, men at det er indholdet, der tæller. Jeg er enig, men derfor kan man jo godt glæde sig over at  få en flaske, der har en fin etiket, OG hvor indholdet er prisværdigt samtidig. 

Det var tilfældet med Miss Adèle, som vinen hedder. Etikettens lille dansende fe af en tændstikdame fik mig straks til at tænke på Maren Uthaugs fantastiske stribe i Politiken, der gang efter gang – føles det som – rapporter fra mit liv. Få streger på en etiket, og jeg følte allerede, det her var en vin for mig.

Heldigvis blev jeg ikke skuffet over flaskens indhold. Det spinkle og fine dansede videre fra etiketten over i mit glas, og jeg fik noter af agurk, citrusfrugter og honningmelon i et tidligt stadie af modningen. Et syrligt, sprødt og let univers og en ultra elegant og delikat vin. 

Udkantsvin af den fineste slags

Miss Adèle 2018 koster 179 kroner pr. flaske, og det er selvfølgelig en sjat, men vinene fra Quincys nabo-appellationer i Loire, Sancerre og Menetou-Salon, koster ofte en del mere. Og hvis man er entusiast, er det jo altså også sjovt at vove sig lidt ud på kanterne af det kendte. 

Jeg kårer Miss Adèle til årets tændstikdame og giver vinen min varmeste anbefaling og 4 store ❤️❤️❤️❤️.

Tag et glas, mens du læser Maren Uthaug – det fungerer. Hop direkte over på Marens blog her (kan gøres med én hånd, hvis du allerede har et glas vin i hånden).

Eller servér vinen til en sprød salat med gedeost, noget hvid fisk eller fx friske forårsruller (få opskriften her).

Køb vinen her …

Læs om en anden vin med dame på etiketten fra udkants-Spanien. En veganer endda …

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen