Flamingo på flaske

Flaskens etiket er prydet af en flamingo ledsaget af teksten “Gris”. Heldigvis har flaskens indhold ikke noget med et svin at gøre, for “gris” betyder bare grå på fransk. “Vin gris” bruges som betegnelse for roséer, der er meget lyse, og hvor druesaften altså kun har haft meget kort berøring med skallerne fra de blå […]

#mandevin

Den kommende weekend i København byder på både rosé- og rock-festival, når henholdsvis Copenhagen Rosé Festival og Copenhell løber af stablen på hver sin side af havneløbet. Umiddelbart har de to events intet med hinanden at gøre, og fordommene står i kø om både det ene og det andet arrangement. Tøse-tøserne skal til roséfestival, og […]

Melankoli-fri rosé

Mélopée de Gavoty hedder vinen, som er en nyslået favorit hos mig. “Gavoty” er navnet på domænet i det solbeskinnede Provence – “mélopée” betyder en sørgelig og melankolsk sang. Lidt af et mysterium for mig, for der er ingen grund til melankoli her – tværtimod! Her er basis for optimisme, når man kan få så […]

Studentervin

Lige om lidt er det sæson for den årlige masse-brandert, der ruller ind over os, når landets studenter får huer på hovedet og eksamensbevis i hånden. Som pårørende til en person, der bliver student, vil man blive udsat for lidt af hvert, men det gælder bare om at hoppe med på vognen (ikke rent fysisk […]

Rosé-test din vinhandel

Et klassisk trick på en restaurant er at bede om et glas af husets vin. Hvis den billige glas-vin er god, så er det med stor sandsynlighed en restaurant, der gør sig umage hele vejen rundt. Jeg bruger et tilsvarende trick, når jeg skal bedømme en vinhandel eller vinafdeling hos et supermarked. Er de professionelle […]

Den store rosésmagning maj 2018

DETTE ER RESULTATERNE FRA EN TIDLIGERE SMAGNING – SE DEN NYESTE HER.  Rosé er ikke bare en lyserød vin. Det er en livsstil. Roséen passer til moderne liv, hvor man gerne vil have vin, der skal drikkes her og nu og ikke lagre 10 år i en kælder. Roséen er det vinøste soundtrack til en […]

Vin til påsken – kap. 2

Er du ikke inviteret på traditionel frokostbord, men derimod på et varmt måltid med lam på menuen, er sagen en ganske anden end det store kolde bord (som du kan læse om her). Har kokken lavet en lækker lammekølle og stoppet den med hvidløg og rosmarin og simret den i timevis, kræver den en vin […]

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen