Flamingo på flaske

Flaskens etiket er prydet af en flamingo ledsaget af teksten “Gris”. Heldigvis har flaskens indhold ikke noget med et svin at gøre, for “gris” betyder bare grå på fransk. “Vin gris” bruges som betegnelse for roséer, der er meget lyse, og hvor druesaften altså kun har haft meget kort berøring med skallerne fra de blå druer, vinen bliver lavet af. Jeg synes, nu ikke denne udgave var så lys endda, men lad nu det ligge.

 

Fifty shades of rosé

Vin gris laves flere steder, bl.a. i Loire, og i USA, hvor de dog kalder den for “blush”, og den betegnelse giver måske mere mening i forhold til denne specifikke flaske, der har lidt rødere kinder og ikke er helt bleg som de typiske ”gris’er”. Der laves rigtig meget vin gris ved Rhône-flodens udløb i Middelhavet, og det er her, flamingoen kommer ind i billedet. Der lever nemlig flamingoer her i Camargue, som området hedder. Og det er ikke bare en enkelt sølle flamingo, du skal lede længe efter. Nej, det er ganske store flokke, og man kan nemt spotte flamingoerne, der står som pink drinks-pinde i landskabet, når man kører rundt i området. Det er i øvrigt et ret fantastisk sted, hvor der bliver dyrket sorte ris og indvundet havsalt i store, store bjerge. Lokale cowboys passer de hvide (og engang vilde) Camargue-heste og opdrætter tyre, der dels bliver sendt til Spanien til tyrefægtning og dels bruges i det lokale course camarguaise, hvor unge mænd leger dristige lege foran de sure tyre og det hujende publikum i fx den romerske, antikke arena i Nîmes. Målet er ikke at dræbe tyren, men at undgå selv at blive dræbt. Det er ret sjovt, men det må du hellere læse om et andet sted, for nu kommer jeg lidt langt væk fra den vin, jeg gerne ville anbefale.

 

Den perfekte sommerhus-vin

På etiketten står der også “Question d’équilibre” – altså et spørgsmål om balance. Og der er bestemt god balance i denne vin: perfekt afstemning mellem frugt og syre, friskhed og dybe. Dens lyse rødmen passer perfekt med den smag af røde bær, den bringer på banen. Modne hindbær for eksempel – søde og syrlige på samme tid. Jeg fik også noter af cantaloupemeloner, hvide ferskener og citrusfrugter. Man kan diskutere, om der er balance mellem pris og kvalitet, men da det falder ud til vindrikkeres fordel i dette tilfælde, finder jeg ingen grund til at påtale dette. Én flaske koster 69,95 kr. – 2 får du smidt i nakken for 90 kr. resten af juni måned hos Meny.

Sommeren banker på igen med varme aftener og nætter, og det gælder om at have rosé på køl, når sommerhuset åbner armene og tager imod. Jeg ville ikke tøve et sekund med at proviantere af denne lille perle af en vin gris, der har iført sig lidt af flamingoens blush. 5 stk. ❤️❤️❤️❤️❤️ herfra!

Gris “Question d’équilibre”, Meny 69,95 kr. / 2 for 90 kr. resten af juni måned.  

 

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen