Vin til vegetarisk mad

Man snakker altid om vinen til bøffen, men det er aldrig en vegetarbøf, der er tale om – altid den store røde af slagsen. Her er det anderledes, for jeg synes godt, der kan være langt mellem de rigtigt gode bøffer, men til gengæld kort mellem de lækre grøntsagsretter. Jeg er ikke vegetar, men kødet spiller ofte en birolle, når jeg går i køkkenet. Allermest holder jeg af at spise mig mæt i fyldige salater af bønner, auberginer, kål, fennikel og rodfrugter med æg, tun, nødder, mandler, feta, mozzarella og alt muligt andet godt. Altid en god dressing og et godt brød – og så har jeg ikke brug for meget mere!

Det gode ved at styre uden om kødet er, at man sparer en masse penge – og dem kan man jo så vælge at bruge på vin … Så her får du 5 grønt-favoritter fra mit køkken plus vinen dertil.

 

Gazpacho

Da jeg var barn, syntes jeg, det var lidt mærkeligt med den der kolde suppe, min mor biksede sammen. Men hendes smørstegte croutoner lokkede mig alligevel til suppeterrinen, og nu elsker jeg den iskolde grøntsagssuppe fra det spanske køkken. Den er ultra nem at lave, og den kan varieres i det uendelige.

Få opskriften og vin-match her …

 

Courgette-frikadeller

Alle mine kødelskende venner laver himmelvendte øjne, når jeg præsenterer dem for menuen indeholdende denne ret. Men courgette-frikadellerne er altid det første, der er spist op, og jeg har endnu ikke mødt én, der ikke kan lide dem (inklusive børn, der hader varme grøntsager).

Få opskriften og vin-match her …

 

Provencalsk tærte med grillede grøntsager

Når jeg går på markedet i Frankrig, bliver jeg vanvittig misundelig på franskmændene, der ikke alene har et kæmpe udbud af totalt lækre råvarer, men som også har tradition for at afholde markeder i selv den mindste by. Jeg får lyst til at spise det hele! Man kan også vælge en mere moderat model og lave denne provencalske tærte, der rummer mine favoritgrøntsager fra markedet.

Få opskriften og vin-match her …

 

Ærtesuppe

Hjemme hos os er vi enige om, at blendede grøntsagssupper smager fantastisk, men mine børn og jeg er uenige om, hvilken hovedingrediens, der er den bedste. Min ældste datter foretrækker tomat- og græskarsuppe, mens den lille er til jordskokke- og ærtesuppe. Jeg elsker dem alle og synes, at grøntsagssuppen som genre er genial, fordi den smager af meget, men koster lidt.

Få opskriften på ærtesuppe og vin-match her …

 

Gnocchi med avocadopesto

Dem, der tror, man ikke kan blive mæt af grøntsagsmad, tager fejl. Retten her er et bevis på det! Der er smag, fylde og næring for alle pengene her! Jeg laver min egen pesto uden pinjekerner og med ganske lidt hvidløg, fordi jeg synes, begge dele kommer til at overdøve basilikumsmagen, som er noget af det bedste, jeg ved!

Få opskriften og vin-match her …

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen