Studentervin

Lige om lidt er det sæson for den årlige masse-brandert, der ruller ind over os, når landets studenter får huer på hovedet og eksamensbevis i hånden.

Som pårørende til en person, der bliver student, vil man blive udsat for lidt af hvert, men det gælder bare om at hoppe med på vognen (ikke rent fysisk naturligvis, for det er vildt pinligt): Vær tolerant og tålmodig – og sørg for at have noget dejlig vin klar til studenter, venner og familie (og tag selv en opstrammer, hvis du får brug for en afstivning af tolerancen).

Der er flere vin-muligheder – læs med her.

 

Ægte Champagne til sympatisk pris

Når den sidste eksamen er overstået, er der ingen vej uden om en ægte Champagne. Der findes øjeblikke i livet, der er undsluppet hverdagens monotone hamsterhjul, og det kræver sin ret i form af ægte Champagne. En studentereksamen er sådan et øjeblik!

Da du på nuværende tidspunkt formentlig allerede har kastet et helt års opsparing efter hue, gave, beklædning og studenterfest, kan du lige så godt forsøge at være sparsommelig og ikke nødvendigvis hente din årgangs-Champagne op fra kælderen. Man kan sagtens give lykken et boble-boost af en supermarkeds-Champagne. Hos Aldi fører de Veuve Durand til beskedne 125 kr., og et glas af den will do the job, når der skal skåles! Den smager skønt af grønne æbler, er fint syrlig og mousserer insisterende i glasset. Normalt skal man op i omkring 200-300 kr. for en tilsvarende oplevelse – så her er der virkelig value for money.

Champagne Veuve Durand – 125 kr. hos Aldi

 

Andre bobler

Det er altid muligt at gå efter andre mousserende vine end Champagne. Boblerne er jo altid festlige uanset hvad der står på etiketten. Hvis du er ude på at skabe instant feststemning og good vibes, er Seguras Viudas et virkelig godt bud. Jeg har drukket mangt en glas af den her Cava – og den slår aldrig fejl. Altid en bibringer af godt humør med blid mousse, frugtig smag og god fylde! Eneste minus er, at den ikke mindsker vin-indtaget – for hvert glas kalder på et nyt, og inden du ved af det, er flasken tom. Heldigvis er prisen i et leje, der er til at komme i nærheden af.

Segura Viudas Cava Brut Reserva – 99 kr. hos VildMedVin

 

Rosé  

Rema har en virkelig dejlig rosé på hylderne, og da den ikke er dyr, er den et godt valg af flere grunde. Dels bliver du ikke skuffet over at se de smukke unge mennesker behandle den som en drink og putte en masse isterninger i. Dels kan du købe den som vin til maden. Rosé passer fremragende til sommermad, fyldige salater, småretter, tærter og tapas, som man sagtens kunne forestille sig være repræsenteret på et studenterfest-buffetbord.

Du kan ikke købe ind hos Rema online, men smut ned i den lokale biks og spørg efter:

Château Castel des Maures, Cuvée Jeanne 2017 – 59 kr. hos Rema 1000

Læs mere om den her – den er en af mine forløbige rosé-favoritter denne sommer.

 

Den alkohol-lette hvidvin

Hvis du ønsker at dæmpe alkoholindtaget blandt studenterne bare en lille smule, er det bestemt en mulighed at snige alholprocenten en smule ned. Der findes mange dejlige hvidvine med en alkoholprocent omkring de 10. Det går ikke ud over smagen – den portugisiske Vinho Verde Loureiro, Quinta de Gomariz 2017 er overordentlig smagfuld, saftig, frugtrig, aromatisk og i det hele taget sådan en vin, man får lyst til at tage et glas mere af på en varm sommeraften. Hvilket så selvfølgelig ender med at ødelægge idéen om et mindre alkoholindtag.

Vinho Verde Louheiro 2017 – 89 kr. hos Løgismose

 

Frosé – den ultimative sommersjus

Det er måske dumt at lave slush-ice med alkohol til en flok berusede studenter – for det er jo dybest det, froséen er. Men du ved jo også godt, at selv om du ikke giver dem en drink, får de nok én alligevel. Lav den i en version, hvor der også indgår vandmelon – så får de da lidt vand! En sommersjus, der vil frem i verden.

Få Louisa Lorangs opskrift her.

 

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen