Sauvignon-turen går til Gascogne

Jeg er inkarneret Sauvignon Blanc-fan! Jeg er vild med druen, der giver nogle vanvittigt aromatiske, saftige og friske hvidvine. Tit dufter Sauvignon Blanc-vinene af hyldeblomst (andre siger, det er kattepis, men jeg vælger den florale tilgang til min yndlingsvin).

Mange kender de franske versioner fra Sancerre og Pouilly-Fumé og de berømte oversøiske fra New Zealand, hvor vinmagerne også har stor succes med vinen. Det er tit i Sancerre og Loire-området, mit Sauvignon Blanc-barometer har slået ud og stået på “smukt”, men i lang tid har jeg savnet et godt glas hyldeblomst/kattepis-vin (hvor jeg vel at mærke ikke skulle lægge op imod 200 kr. pr. flaske).

Men forleden var den der så – den vin, jeg har længtes efter! Karakteristisk og karakterfuld, aromatisk og pivfrisk med masser af passionsfrugt, citruspræg, hyldeblomst og syrlige æbler. Men hverken fra Sancerre, Poully-Fumée eller New Zealand – den var fra Gascogne i Sydvestfrankrig. Og formentlig også derfor til at betale. Her betaler man ikke for prestige – kun for vinen, og det kan jeg sgu ret godt lide. Oven i købet er vinen på tilbud i øjeblikket og er helt nede i 59 kr. flasken. Du får vin for meget mere end 59 kr. her, kan jeg kun sige. Så frisk, sprød, ung og grøn! Syrlig på den gode måde og i det hele taget bare vinens svar på et nystemt klaver, hvor alle tonerne er rene, fine og  klinger godt. Den får 5 store bankende ❤️❤️❤️❤️❤️

Perfekt til en sprød sommersalat, asparges eller fjordrejer (se hvordan du koger dem her).

Det er Kjær & Sommerfeldt, der har vinen. Normalpris 99 kr. – tilbudspris 59 kr.

 

Det er ikke så længe siden, jeg faldt over en anden dejlig Gascogne-vin til budgetvenlig pris. Læs med her!

 

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen