På den grønne gren

Det eneste gode jeg har at sige om vinteren er, at den slutter på et tidspunkt.

 

Januar er den værste. Og den er heldigvis ovre, februar har været mild, og hvis du vil tage endnu mere forskud på glæderne, så er der her tre sprøde hvidvine, der alle har noget “grønt” over sig og får dig til at tænke på forår! Alle under en hund (ved køb af flere) og alle fortjener 5 ❤️❤️❤️❤️❤️

 

Markus Huber Grüner Veltliner Terrassen 2018

Nogle gange synes jeg, det føles som at drikke danskvand uden brus, når man får et glas Grüner Veltliner. Men ikke her, hvor der under den mineralske overflade, dukkede frugt-noter af citrus og ananas op. Men vinen praktiserede antydningens kunst med frugten – virkelig elegant! Jeg var vild med den eksotiske og underspillede østriger. 85 kr. hos Supervin.

 

Olli Grillo Feudo Maccari 2017

Hvis en solmoden pomelo blev til en vin, var det den her. Fyldig og citruspræget, rund og lækker med en behagelig syre. Og så endda fra Sicilien, hvor det MÅ være forår, og hvor jeg virkelig godt gad sidde på en strandkantsrestaurant og spise en grillet sværdfisk med et glas af grilloen her til. Da det ikke kunne lade sig gøre, fik jeg stenbiderrogn til – og det virkede lige som det skulle! 95 kr. hos Supervin.

 

Bietighöfer Riesling 2018

Denne Riesling er tappet på en simpel 1 liters flaske med skruelåg og en super enkel etiket, og selv om det måske kunne give associationer til noget ukærligt fremstillet samlebåndsvin, så tag endelig ikke fejl! Det er en af de virkelig dygtige biodynamikere fra Pfalz, der står bag en Riesling, der er helt fremme i skoene med massiv friskhed. Mest i form af modne, syrlige Granny Smith-æbler, der kommer dig forårsglad i møde, når du skruer låget af. 85 kr. hos Vinomani.

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen