Loire slot

Tre lækre fra Loire

Loire er den længste flod i Frankrig, og det er et vinområde med stor alsidighed. Man kan få det hele her: rosé, mousserende, søde, røde og hvide.

Man kalder også Loire-området for ”Frankrigs have”, fordi her er så grønt og smukt. Det er her, man finder små byer med stenhuse med den helt rette patina, vandløb, huse dækket af løv, et blødt bakket landskab – og slotte. Overalt er der smukke, smukke slotte, som ville få Disneys prinsesser til at blegne af misundelse.

Behøver jeg sige, jeg er vild med Loire? Og at jeg savner at rejse til Frankrig? Der er kun én ting at gøre, og det er at spise og drikke sig gennem de forskellige regioner hjemmefra. Her får du tre skarpe hvidvine fra Loire, som jeg har fundet hos Laudrup Vin.

Det østlige Loire

I den østlige ende af Loiredalen ligger Sancerre, hvor man finder nogle af verdens fineste og mest komplekse hvidvine på Sauvignon Blanc. Lige ved siden af Sancerre ligger appellationen Pouilly-Fumé, hvor man kan finde fremragende Sancerre-look a likes. Det samme gælder Menetou-Salon. Hold øje med de to navne, hvis du godt kan lide Sauvignon Blanc-druen og dens friske, sprøde vine.


Herfra anbefaler jeg …

Domaine Vacheron, Sancerre, 2019
Biodynamisk og ultra klassisk på samme tid. Elegant til sidste dråbe. 5 ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Læs mere om vinen her …
Pris: 318 kr. / 239 kr. v. 12 fl.

Domaine des Rabichattes, Pouilly-Fumé, Les Chants de Cri, 2019
En syrlig og frisk hvidvin – ren, læskende og lige i øjet. 4 ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Læs mere om vinen her …
Pris: 200 kr. / 150 kr. v. 12 fl.

Det vestlige Loire

Længere mod vest finder man den klassiske appellation Saumur, hvor de er kendt for vine på Chenin Blanc-druen. Denne vin er et godt eksempel på druen, når den er godt ramt!

A. Lambert, Clos Midi Blanc, 2019
Drik vinen her med et fad Atlanterhavs-østers, og du vil næppe savne andet end højst endnu en omgang østers og endnu en flaske Chenin Blanc. Vinen er super stram og ren i smagen. Dejlig syre. 4 ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Læs mere om vinen her …
Pris: 199/159 v. 12

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen