Gensynsglæde med Viognier

Jeg er vild med Viognier-druen, og da jeg omkring nytår opdagede, at Rema havde Viognier-vin på hylderne til 59 kr., og den oven i købet viste sig at smage virkelig dejligt, blev jeg oprigtig glad. Læs mere her.

Men da jeg åbnede en flaske af 2016-udgaven for nylig, var den mindre aromatisk, mindre livlig og mindre nuanceret, hvilket gjorde mig tilsvarende mindre begejstret. Nu er det sådan, at Viognier giver en vin, der topper kort og intenst. Det er ikke sådan én, man skal lægge ned i sin kælder og så først hente op i en art arkæologisk udgravning mange år senere. Viognier fra det nordlige Rhône er dog kendt for sin evne til lagring, men jeg har endnu til gode at bliver overbevist om, at det er en god idé. Jeg betragter Viognier på samme måde som frisk fisk, afskårne blomster og vaffelis på en hed sommerdag – det er bare om at nyde den nu og her! Så stor var min glæde, da jeg fandt 2017 for et par dage siden.

2017 er lige nu pivfrisk, blomsterbuket-duftende, frugtig med diskret ferskensmag, mineralsk og sprød, og den skal have 5 ❤️❤️❤️❤️❤️ med på vejen fra mig. Du bør købe en flaske, lægge den på køl og så trække proppen af i weekenden, hvor de siger, at foråret har tænkt sig at debutere for alvor. Start med et glas i solen, fordi det er en menneskeret oven på dén vinter! Når du når dertil, hvor du er klar til lidt fast føde, tager du den med i køkkenet. Prøv den sammen med en sprød kartoffelpizza med mascarpone og rosmarin i selskab med en aspargessalat toppet med saltmandler og parmesanflager.

I sidste uge så jeg mig nødsaget til at anbefale en rosé som et bud på hvidvinen til en konfirmation. Læs mere her. Jeg synes stadig, roséen har sin berettigelse, men jeg synes også, Remas sydfranske Viognier ville gøre det fremragende som hvidvin til en hvilken som helst fest – konfirmand eller ej.

Domaines Paul Mas, Viognier 2017, Rema 1000, 59 kr. 

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen