Skål med Lenny Kravitz

Champagne med Lenny Kravitz

Mit teenageværelse var tapetseret med plakater, som så mange teenageværelser var. Hos mine veninder huserede Axl Rose iført bandana og slasket hår eller Take That med smørsmil og din mor vil elske mig-attitude. De store idoler huserede på væggene, ja, men så sandelig også i drømmene hos os teenagere, der løb rundt i lyse Levis 501 (som jo dybest set ikke klædte nogen af os) og pandehår sat i en bue med urimelige mængder hårlåk (undskyld ozon-lag). Vi læste “Vi unge” og “Mix” og så “Zig-Zag”. Jeg var aldrig til Axl Rose eller Take That. Hos mig var det Lenny Kravitz, der tog stikket hjem som tilbedt idol, og han prydede mit værelses vægge med dreadlocks og hjerteknuser-blik. Især to store plakater i sort/hvid blev slidt op – jeg ved ikke, om det var fordi, der var en konstant rotation af den øvrige vægdekoration, der gjorde, at jeg måtte flytte rundt på mine skattede posters, eller om det rent faktisk lykkedes mig at slide dem op med øjnene, mens jeg ønskede, jeg var Vanessa Paradis, som var så heldig at være Lennys hjertes udkårne.

Hjerteknuser-ambassadør

Jeg er stadig vild med Lenny (på trods af navnet), og han har klimpret lækker baggrundsmusik til de sidste 30 år af mit liv med sin guitar. Han har gang på gang imponeret mig med sin musik og med skuespil og ved at blive udnævnt til ‘Chevalier des Arts et des Lettres’ i Frankrig for sin indsats mod racisme (”der banker et hjerte af guld bag den rå muskelmasse”) … og nu mødes vores veje igen i vinens verden (det er ikke sikkert, han ved det).

Kravitz blev nemlig for to år siden udnævnt til ’Creative Director, Photographer and Designer’ for Champagnehuset Dom Pérignon. Dom Pérignon har tidligere haft andre kunstnere ansat, og der er snarere tale om en rolle som ambassadør end en decideret 9-17-stilling med betalt frokost og barns første sygedag. Indtil nu har det mest været noget med at se min gamle flamme posere til fashionable ferniseringer med smukke kvinder om livet og Dom Pérignon i glasset. Sidste år kom der dog en Dom Pérignon vintage 2008 Lenny Kravitz edition med etiketten i metal, som ligner banket guld. Jeg har stadig til gode at smage Kravitz-cuvéen, som skulle være den bedste årgang siden 2002. Den fås hos FineWines til 1695 kr. pr. flaske. Klik her. 

Mens jeg sparer op, bruger jeg tiden på at ærgre mig lidt over, at min naturlige skepsis over for Champagne-mastodonter er blevet bragt i ubalance af den 56-årige hjerteknuser …

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen