Tjekkisk champagne sekt

Champagne på tjekkisk

Champagne hedder šampaňské på tjekkisk, og her opfører mit kendskab så til det slaviske sprog. Men måske behøver man ikke mange flere gloser?

Champagne er Champagne – og alt andet er mousserende vin. Men hvis man forestiller sig en ønolog fra Champagne, der efter 2. verdenskrig tog til Stary Plzenec i Tjekkiet og lavede nøjagtig det samme som i Frankrig, så kunne man da godt bruge ordet šampaňské i hvert fald eller hvad?

Tjekkernes foretrukne sekt

Jeg har netop stiftet bekendskab med en webshop – Jonassen Wine – hvor der kun forhandles mousserende vin. Og det er altså her, man kan finde den tjekkiske vin, der naturligvis går under betegnelse sekt og ikke Champagne. Men den laves på den traditionelle Champagne-metode med de traditionelle Champagne-druer Chardonnay og Pinot Noir. Bohemia Sekt som producenten hedder, er et stort brandnavn og er tjekkernes foretrukne mærke inden for mousserende vin. Det kan jeg sådan set godt forstå. Især hvis de gør, hvad jeg gjorde: Drak Bohemia Sekt 100 % Chardonnay sammen med grillede jomfruhummere med persilleolie, serveret med surdejsflute. Vinen ændrede meget karakter fra jeg smagte på den inden maden, til jeg drak den sammen med. En decideret god mad-mousserende. I selskab med skaldyrene foldede vinen sig ud, fik mere fylde og trådte karakter med noter af smør og hasselnødder og en lækker syre.

Mere mousse fra Tjekkiet

Bohemia Sekt Chardonnay koster 135 kr. pr. flaske ved køb af 6 stk. Den får 4 store ❤️❤️❤️❤️ og den har afgjort vakt min nysgerrighed på tjekkisk vin. Jeg er også meget interesseret i, hvad deres Blanc de Noirs (der er lidt billigere) kan. Den må jeg prøve næste gang, turen går til Tjekkiets svar på šampaňské.

Besøg Jonassen Wine her.

Indlæg oprettet 211

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen