Melankoli-fri rosé

Mélopée de Gavoty hedder vinen, som er en nyslået favorit hos mig. “Gavoty” er navnet på domænet i det solbeskinnede Provence – “mélopée” betyder en sørgelig og melankolsk sang. Lidt af et mysterium for mig, for der er ingen grund til melankoli her – tværtimod! Her er basis for optimisme, når man kan få så dejlig rosé for under en hund. Man får næsten lyst til at nynne en glad melodi!

 

Kulørte lamper og gode meloner

Selve vinen er også det modsatte af melankolsk; den er livlig, sprælsk, ung og frugtig i udtrykket. Den danser rundt i dit glas og efterlader et blomsterpræget duftspor, der inviterer dig ind i et sommerligt univers, hvor der hænger kulørte lamper og blomsterranker ned fra oliventræernes grene, frugtfadene bugner af modne stenfrugter, søde røde bær og friske meloner, solen banker ned fra en dybblå himmel, og cikaderne synger om kap med vinden, der suser i cypresserne. Alt det får du for 99 kr. hos Løgismose.

 

Vinmager med steady hands

Melopée de Gavoty har været en af mine favoritter de sidste mange somre, og man må bare sige, at selv om dette er domænets budget-cuvée, føler man ikke, man bare har fået resterne fra de riges bord. De har lavet vin hos Gavoty i intet mindre end 8 generationer, og det kan smages, at det er en vinmager med erfaring, sikker smag  og en rolig hånd, der år efter år kan sikre konsistens i denne lille perle. Den får 5 ❤️❤️❤️❤️❤️ fra en glad fan med på vejen.

 

God at servere sammen med:

Grillet ratatouille

Sardiner og andre småretter

Fjordrejer

 

Læs også om flere dejlige roséer her!

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen