Rosé-test din vinhandel

Et klassisk trick på en restaurant er at bede om et glas af husets vin. Hvis den billige glas-vin er god, så er det med stor sandsynlighed en restaurant, der gør sig umage hele vejen rundt. Jeg bruger et tilsvarende trick, når jeg skal bedømme en vinhandel eller vinafdeling hos et supermarked. Er de professionelle i forhold til deres udvalg af rosé, ja – så er de nok også styr på alt det andet.

Jeg er selvudnævnt rosé-rettighedsforkæmper, og derfor bliver jeg naturligvis ærgerlig over at se så utrolig meget kedelig, tarvelig og uinteressant rosé rundt omkring. Og i meget gamle årgange, der for længst er gået over tid.

Hos andre forhandlere er der nærmest ingen rosé. Måske en enkelt ussel flaske valgt uden kærlighed og omhu. Det er lige så slemt som at have for gammel rosé. Det siger i hvert fald lige så meget om forhandleren, der ikke har fået øjnene op for den verdensomspændende trend, hvor det er de friske, sprøde og lette kvalitetsroséer, der er kæmpe efterspørgsel på.

Prøv at overføre det til et andet område: Hvad ville du mene om en fiskehandler, der enten ikke havde opdaget, at hans kunder godt kunne tænke sig stenbiderrogn og fjordrejer eller solgte dig det fra sidste år? Du ville synes, han var ude af trit med sin omverden eller i værste fald en plattenslager.

Så rosé-test din vinhandel. Er den synkroniseret i forhold til verden omkring sig og i stand til at præsentere dig for et godt udvalg af ordentlig rosé? Ellers er det tid til at gå nye vin-veje og finde én, der kan sin métier! På samme måde kan du naturligvis bedømme en vinbar.

Og husk nu det nemme trick, når du køber ind: Køb kun sidste årgang – det vil sige, at nu skal du kun drikke 2017.

 

Læs videre om rosé

Hvad skal du servere af mad til din rosé? Få 5 nemme retter her…

Se hvilken rosé, der blev vinder af Kvindevins store rosésmagning i starten af maj her. 

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen