Italiensk glutenfri spinattærte med parmesan og pinjekerner

Spinattærte uden dej

Tærter plejer at have en bund af dej, men denne italienske spinatttærte er anderledes. Det er nærmest en slags bagt risotto med spinat – så hvis du godt kan lide risotto, skal du prøve den her.

Den her tærte er efter min mening bedst som hovedret med en grøn salat med vinaigrette som suppleant. Hvis du har kødelskere ved middagsbordet, kan den dog også sagtens gøre det ud for tilbehøret til snart sagt hvad som helst – grillet lam, en citronkylling fra ovnen eller noget bagt fisk. Den er meget mættende, så skær små, delikate stykker af den.

Ingredienser

250 g risotto-ris
Olivenolie
1 løg, finthakket
2 hvidløg, finthakkede
500 g spinat
En lille håndfuld salvieblade, finthakkede
Revet muskatnød
Friskkværnet peber
100 g parmesan, revet
4 æg, pisket sammen
Smør til tærteformen
Pinjekerner og salvie til pynt

Fremgangsmåde

Start med at koge risene i 10 minutter i saltet vand. Efter 10 minutter lader du dem dryppe af i et dørslag.

Imens risene koger, steger du løg og hvidløg klare i lidt olivenolie. Skyl spinaten, lad den dryppe af, og kom bladene ned i gryden til løg og hvidløg. Steg videre, til spinaten er faldet sammen, og eventuel væske er kogt væk. Kom salvie i, og riv en hel masse muskatnød i. Giv også et godt skud peber.

Vend ris og spinat sammen, og tilsæt de piskede æg samt det meste af parmesanen. Gem lidt til gratinering. Lad spinatblandingen stå og sætte sig en times tid inden bagning.

Smør en springform eller kom bagepapir i den, og hæld spinatblandingen i. Kom det sidste parmesan på toppen, og dryp med lidt olivenolie. Bag tærten i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 25 minutter.

Tag tærten ud, og lad den køle lidt af inden servering. Top med ristede pinjekerner og mere salvie. Kan også spises dagen efter, men tag den ud af køleskabet i god tid, så den ikke er iskold.

Vin til tærte

Hvis ellers du har fulgt opskriften, smager salvien tydeligt igennem, og jeg ville servere en kølig rødvin til risottotærten her. Jeg er kæmpe Pinot Noir-fan, og du kan finde en masse gode bud fra min store smagning af Pinot Noir til under 300 kroner her.

Du kan finde flere opskrifter her ….

Indlæg oprettet 233

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen