Slå kold rødvin i blodet


Når sommeren sætter ind, vil man gerne have afsvalet vin fra køleskabet, og naturligvis tænker man straks på hvidvin og rosé. Men hvad med kølig rødvin? Jeg er fan! Her er fire vine, der kan klare at være cool.

Der er nogen, som putter isterninger i deres rosé og laver det, franskmændene kalder for en piscine – altså en swimmingpool. Jeg er stor tilhænger af, du gør hvad du har lyst til, men jeg vil nu ikke anbefale dig at putte isterninger i din rødvin. Det bliver for koldt for den, vil jeg mene. Men læg den i køleskabet 40 minutter, før du vil servere den. Eller omvendt: opbevar den i køleskabet og tag den ud en lille time, før den skal i glassene.

Kold cigar? Nej tak.

Vælg rødvine med en aroma, som du kan forestille dig kold: bær, frugter, vanilje. Det er måske ikke super lækkert med kold cigarkasse, stald eller læder. Men igen: Jeg vil ikke dømme – det er blot et tip. For mig gør nedkølingen rødvinen lettere tilgængelig. Jeg kan hurtigt komme til at føle mig mæt af rødvin, men serveres den kølig, bliver den også lettere og mere læskende. Jeg er vild med afkølet rødvin til sommerens grillmad, det mellemøstlige køkken repræsenteret ved Ottolenghi, hvis mad jeg er fanatisk tilbeder af, og sådan noget som grøntsagstærter (se min yndlingstærte her) eller de courgette-frikadeller med mynte, som alle i familien elsker.

Fire kolde fra kassen

Her kommer fire rødvine, som alle gør sig godt i nedkølet tilstand – og som alle kan pryde sig med 5 ❤️❤️❤️❤️❤️ Og jeg skal huske at sige, at de selvfølgelig også er fremragende, når de ikke er afkølede! Faktisk er det også et studie at sidde med den kølige rødvin i glasset og lidt efter lidt mærke den åbne op, efterhånden som den får varmen.

Domaine Melody, Friandise, Crozes Hermitage 2018
Blød med blød på. Lange baner af modne brombær og velbehag. Træk den op i god tid – enten dagen før eller om morgenen dén dag, du vil servere den om aftenen. Gør du det, har du en rigtig crowdpleaser – og det er sagt med kærlighed og respekt. I min optik er en veldrejet crowdpleaser noget af det bedste. Prøv den til din grillbøf eller retter med auberginer (opskrift på auberginer med parmesan og tomatsauce lige her).
115 kr. / 99,95 kr. ved køb af 6 stk. hos The Wine Company

White Cliff, Pinot Noir 2019
Masser af røde, søde og syrlige bær – klassisk Pinot Noir i kølig newzealandsk stil. Let nedkølet bliver denne vin til delikat saftevand for voksne. Drik den som aperitif eller sammen med lette grillretter, lyst kød og salater.
129,95 kr. / 2 for 198 kr. hos Nemlig

Jeanne Gaillard, Terres de Mandrin, Syrah 2018
En moderne, let Rhône-vin, som egner sig fremragende til at få en tur på køl. Den dufter af blommer og kirsebær, mens smagen er mere ovre i noget sød lakrids og store, modne brombær. En rigtig blød og charmerende gourmetvin. Farserede grøntsager (få opskrift her) og en tærte med grillede grøntsager (læs mere her) vil klæde denne vin.
120 kr. hos Løgismose

Dark Horse Pinot Noir 2017
Californisk Pinot i velourblød, saftig og delikat stil. Lige ud ad landevejen og lige til at komme i køleskabet med sit univers af modne, røde bær. Prøv den til pasta med sommertrøfler – få opskriften her.
Normalpris 75 kr. hos Meny, ofte på tilbud 49,95 kr. v. køb af 2 flasker. Find din nærmeste Meny her.

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen