Auberginer med parmesan og tomatsauce

Auberginer med parmesan og tomatsauce

På italiensk hedder retten melanzane alla parmigiana, men det kræver ellers ingen særlige kundskaber at forstå denne ret. Den går rent ind hos alle – vegetarisk comfort food af bedste skuffe.


Jeg er stor fan af auberginer i alle afskygninger, men der er ingen tvivl om, at denne ret med generøse mængder parmesan og en tæt tomatsauce er en af mine favoritter. Servér den med brød og en sprød fennikelsalat – eller brug den som tilbehør til en grillet kylling, lam eller en god bøf. Gør som du vil – men glæd dig!

Opskrift på melanzane alla parmigiana

INGREDIENSER

3-4 auberginer
Salt
Olivenolie
3 dåser flåede tomater
2 fed hvidløg
Chiliflager
Rosmarin, timian, oregano
Balsamico
Hvidvin
1 frisk mozzarella
200 g parmesan, revet
Frisk basilikum

FREMGANGSMÅDE

Start med at skære auberginer i i skiver på 0,5-1 centimeters tykkelse på langs. Læg dem på et rent viskestykke, og drys dem med salt. Lad dem trække 15-30 minutter, dup dem tørre, vend dem om og gentag processen, så de får trukket den bitre saft ud.

Læg skiverne på en bageplade med bagepapir, pensl dem med olivenolie, og bag dem i ovnen ved 200 grader, til de får en gylden overflade.

Imens laver du en hurtig – men virkelig god – tomatsauce til retten: Tag de tre dåser tomater og kom dem i en gryde, der kan tåle godt med varme. Tænd for varmen, og lad dem komme op og koge. Riv hvidløgene ned i tomaterne, og kom godt med krydderurter i. Det er ikke så afgørende hvad det er for nogle. De skal bare passe til det italienske køkken, og du skal kunne lide dem.

Tag så et ildfast fad, og læg ud med et lag tomatsauce, så auberginer, et par drys parmesan og basilikumblade. Start forfra med tomatsauce, auberginer osv. Slut af med tomatsauce, godt med parmesan og frisk mozzarella fordelt udover. Bag aubergineretten i en 200 grader varm ovn, til osten er sprød og fylden. Pynt med frisk basilikum, og servér. Retten kan sagtens vente, til den bare er lun – den behøver ikke være rygende varm.


Vin til melanzane alla parmigiana

Jeg har en prosecco, som jeg synes, virker hver gang til alt – og som aldrig skuffer mig. Den smager selvfølgelig også godt til denne ret, og du kan læse mere om den her.

Andre vil helt sikkert sukke efter et glas rødvin til den her ret, og de skal gå efter en dejlig rød Chianti eller en rosso di Toscana. Men du kan også drøne ned i Lidl og købe en flaske Peuceta Primotivo fra Apulien (Puglia). Den koster beskedne 45 kroner, og oplevelsen set i forhold til prisen sender den direkte op på 5 ❤️❤️❤️❤️❤️ En blød og venlig bamse af en rødvin. Umiskendelig smag af brombær og samme fede, bløde mundfølelse. Gode brombær har syre til at afstemme og balancere, og det samme gælder vinen. Virkelig en god hverdagsvin.

Indlæg oprettet 210

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen