Østers

Klassiker: Chablis & østers

Ligesom du skal kunne dine klassikere inden for film, litteratur og musik, bør du som vinnørd interessere dig for Chablis. Gerne med østers til. It’s a classic.

Den kvikke læser vil bemærke, at jeg er gået totalt i Blixen-mode. Jeg har forsøgt at gå i baronessens fodspor på alle mulige måder. Jeg har siddet på Rungstedlund med hendes kogebøger, jeg har lavet mad efter hendes opskrifter og drukket hendes yndlingsvine. Det har ikke alene indebåret en del champagne-indtagelse, som du kan læse om her – det har også betydet, at jeg har spist en hel del østers. 

Og selv om det selvfølgelig er oplagt med champagne til østers, så skal man altså ikke gå af vejen for en Chablis i den forbindelse. Det er et klassisk match, og ligesom de store klassikere kan tåle at blive læst igen og igen – så er det svært at blive træt af østers med et glas kold og frisk Chablis til. 

4 x Chablis

Der er fire appellationer i Chablis:
– Chablis Grands Crus
– Chablis Premiers Crus
– Chablis
– Petit Chablis

De mest prestigefyldte og meget dyre vine kommer fra Grands Crus-markerne, mens vinene med betegnelsen ”Petit Chablis” er fra de mest perifere marker og er nederst i hierarkiet og prisniveauet.

Og derfor bliver man jo glad, når man finder verdensklasse i næstnederste kategori. 

Som skabt til østers

Glæde var der også masser af i flasken fra Louis Moreau. Hans Chablis 2018 var næsten som en påmindelse om at der findes andet end regntung november – den duftede af forår og smagte af forår og føltes som forår. Uhyre spændstig, saftig og forfriskende. Smagen af grønne æbler, hårde pærer og solmodne citroner og lime dansede rundt i min mundhule og lod sig flot forene med de friske østers, jeg spiste. 

Moreaus Chablis 2018 koster 149,95 kroner ved køb af 6 flasker hos Supervin, men tilsyneladende kan man prutte om prisen, hvis man skal have et større parti (jeg har ikke prøvet, men tænker, det kunne blive aktuelt i forbindelse med nytår). 

Besøg Supervin her …

Den ualmindeligt veldrejede Chablis skal have 5 ❤️❤️❤️❤️❤️ med på vejen. 

Du kan også drikke Chablis til …
– blåmuslinger
luksus-sardiner
– friske forårsruller

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen