Moules marinières

Moules marinières * 4 personer

Du skal bruge

2 kg blåsmuslinger

2 fed hvidløg

1 løg

½ fennikel

2 gulerødder

Olivenolie

Et bundt frisk timian og persille

ca. 4 dl hvidvin

ca. 2 dl fløde

Salt & peber

 

 

Sådan gør du

Start med at skylle muslingerne i koldt vand. Sortér dem derefter: Dem, der ikke har lukket sig (og heller ikke lukker sig, når du banker dem mod vasken) eller har hul i skallen, skal smides ud med det samme.

Hak hvidløget fint, og snit de andre grøntsager i små tern. Steg det hele forsigtigt i olivenolien i en stor sauterepande. Grøntsagerne må ikke tage farve, de skal bare steges bløde. Tilsæt så hvidvin, fløde, timian og persille, og fyr godt op for blusset. Bring det i kog, kom muslingerne i gryden og put låg på. Lad dem dampe i 3-4 minutter. Ryst panden et par gange, så varmen fordeler sig godt, og muslingerne åbner sig igen.

Jeg spiser bare muslingerne med noget godt brød, men du kan også vende dem i en gang al dente-kogt spaghetti – det smager også helt vidunderligt!

 

Vinen til moules marinières

Vinho Verde – som er jeg er stor fan af – vil gøre en god figur som ledsager til muslingerne. Få mere vejledning her. 

Du kunne også vove dig ud i en østrigsk Chardonnay, for selv om der ikke er meget kyststrækning i Østrig, kan vinen her noget med havets lækkerier. Læs mere her.

Eller også skulle du tage den lækre catalaner, jeg mødte ved et tilfælde – og som slog benene væk under mig. Den finder du her.

Indlæg oprettet 232

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen